Opleiding ‘Nieuwste Pabo’ moet Limburgs lerarentekort aanpakken

Foto: De Nieuwste Pabo

‘Leren vanuit de echte praktijk’, dat is de innovatieve insteek van de nieuwe pabo-opleiding van de Nieuwste Pabo, een samenwerking tussen Zuyd Hogeschool, Fontys Hogescholen en de PO-besturen in Zuid- en Midden-Limburg.

Deeltijd Flex

De Nieuwste Pabo start vanaf september met de ‘Deeltijd Flex’. Flex verwijst naar de hoge mate van flexibiliteit van deze opleiding.
Studenten kunnen flexibel studeren in tijd, aanpak en inhoud. Ook leren de studenten vanuit de praktijk en gebruiken de kansen in de praktijk om te verdiepen, te onderzoeken en hun leerresultaten aan te tonen.
Op deze manier komt de pabo tegemoet aan de grote vraag naar goed opgeleide leerkrachten in het basisonderwijs. En aan de wens van studenten om niet opdrachtgestuurd, maar praktijkgestuurd opgeleid te worden.
Deze nieuwe pabo-opleiding is breed toegankelijk en richt zich op volwassenen met een mbo-, hbo-, wo- of vo-achtergrond.

Aanmelden

De opleiding start in september en aanmelden is al mogelijk. De pabo verwacht vanwege de flexibele aanpak, de intensieve samenwerking met de basisscholen en de mooie carrièrekansen in het basisonderwijs een grote belangstelling van volwassenen met een hart voor onderwijs.

Online voorlichting

De nieuwe Deeltijd Flex opleiding wordt verder toegelicht tijdens een online voorlichting op donderdag 4 maart om 17:00 uur.
Geïnteresseerden kunnen zich via de website van de Nieuwste Pabo aanmelden voor deze voorlichting.