‘Operatie steenbreek’: 35 groene (voor)tuinen en enthousiaste deelnemers

Foto: Heerlen.nieuws.nl

35 Groene (voor)tuinen en veel enthousiaste deelnemers. Dat is de uitkomst van de proef die Heerlen vorig jaar deed om stenige tuinen te vergroenen.
“Groene voortuinen maken de straten aantrekkelijker, ze helpen tegen wateroverlast, ze geven de bewoners plezier en zijn een verrijking van de natuur in de stad. Daarom hebben we besloten door te gaan met ‘Operatie Steenbreek’ “,stelt wethouder Charles Claessens van de gemeente Heerlen.

Groen(er) maken

Doel van de proef was om stenige tuinen, rondom de woning, groen te maken. Water loopt daardoor bij forse regenbuien niet direct in het riool. Omdat we door de klimaatverandering vaker forse buien krijgen is het belangrijk dat we het riool ontlasten.
Om Heerlenaren te helpen hun tuin te vergroenen konden zij zich inschrijven. Als hun tuin aan de eisen voldeed kregen ze een gratis tuinadvies op maat en konden ze kiezen uit verschillende gratis plantpakketten. Hiermee konden zij hun tuin mooi groen maken.

Operatie Steenbreek

Omdat de meeste deelnemers enthousiast zijn over het project en het resultaat én omdat het bijdraagt aan een prettige duurzame stad gaat de gemeente Heerlen verder met Operatie Steenbreek. Zodra de voorbereidingen rond zijn, laat zij weten hoe inwoners zich hiervoor kunnen opgeven.

Reacties

Cookieinstellingen