Roda JC Kerkrade boekt ruime zege op Jong PSV: 5-1

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis met ruime cijfers gewonnen van Jong PSV.
Pflücke (2), Goppel, Serrarens en Bakker waren trefzeker voor de thuisploeg.

Jurgen Streppel koos voor exact dezelfde formatie als het gewonnen duel van afgelopen week (Dordrecht, 0-5). De bezoekers creëerde na twee minuten de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar een alerte Jensen werkte de voorzet vrij eenvoudig weg. Even later, na zeven minuten speeltijd, besloot Bouchouari de zestienmeter van de Eindhovenaren in te dribbelen. Hij hield het overzicht en gaf de bal mee aan Patrick Pflücke die vervolgens de 1-0 op het scorebord zette. Bij de volgende aanval was het wederom raak. Goppel ging met sneltreinvaart over de rechterflank waarna hij de bal meegaf aan Pflücke. De Duitse middenvelder bleef kalm en schoof de bal beheerst tegen de touwen: 2- 0.

Een rake kopbal van Bakker ging enkele minuten later maar net over het doel van Delanghe. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf liet Roda JC de teugels een klein beetje vieren. De bezoekers drongen aan, maar wisten geen echte kansen te creëren. Aan de andere kant was een strakke voorzet van Goppel een teenlengte te scherp voor de inlopende Serrarens.

Ruststand 2-0

Direct na de theepauze ging Roda JC verder waar het mee bezig was. Goppel speelde de bal eigenlijk te ver voor zich uit, wat doelman Delanghe aan het twijfelen bracht. De doelman struikelde waarna Goppel de bal over de goalie wipte: 3-0.

Amper vijf minuten later kreeg Serrarens wat meer ruimte op de rand van de zestienmeter waarna hij de bal snoeihard in de bovenhoek schoot: 4-0. Twintig minuten voor tijd deden de Eindhovenaren nog iets terug. Fode Fofana schoot de bal gecontroleerd van dichtbij langs Hoekstra: 4-1. Marzo stoomde tien minuten voor het eindsignaal op langs de rechterflank en gaf de bal diep richting Vente. De invaller stapte slim over de bal waardoor Bakker de vijfde Roda-treffer binnen gleed. Hij bepaalde hiermee ook de eindstand in het Parkstad Limburg Stadion.

Opstelling Roda JC Kerkrade

1. Hoekstra (K), 2. Marzo, 4. Luijckx ©, 3 Jensen (83′ Van Dijck), 17 Bakker, 7. Goppel, 6. Klaasen, 14. Pflücke (78′ Messaoud), 35. Bouchouari (68′ Absalem), 9. Serrarens (67′ Vente), 33. Falkenburg (83′ Souren)

Opstelling Jong PSV

1. Delanghe (K), 2. Sambo, 3. Kreekels, 4. Daverveld ©, 5. Oppegard, 6. Matuta (64′ Rigo), 7. Timan (64′ Thomas), 8. Kjolo, 9. Fofana, 10. Saibari (34′ Touré), 11. Antonisse (82′ Doudah)

Doelpunten

7′, 17′ Pflücke, 49′ Goppel, 56′ Serrarens, 70′ Fofana, 76′ Bakker

Tekst en bron: Roda JC Kerkrade