Tweede Kamer Verkiezingen 17 maart: ga vooral stemmen!

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op 17 maart zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer, dit keer natuurlijk anders dan wij gewend zijn, nu tijdens een coronapandemie.
Maar, verkiezingen zijn een belangrijk moment!
Maak vooral gebruik van uw stemrecht want zo kunt u invloed hebben op de landelijke politiek.

Risicogroepen kunnen ook 15 en 16 maart al stemmen

Vanwege corona probeert de gemeente de drukte te spreiden. Daarom kunt u ook al stemmen op 15 en 16 maart 2021, als u door het coronavirus tot een risicogroep behoort. Daarnaast zijn er nog andere dingen anders door corona.
Niet alle vertrouwde stemlokalen in Heerlen zijn open, het kan dus zijn dat u verder moet reizen dan normaal om bij het stembureau te komen, hou daar rekening mee.

Stemmen per brief of in een drive-in stembureau

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u deze keer per brief stemmen.
Daarnaast kan iedereen stemmen vanuit de auto. Dit kan bij een van de twee drive-in stembureaus in Heerlen: bij Sporthal In de Biessen (Heerlen-Noord) en Sportcentrum Kaldeborn (Heerlen-Zuid).

Eind februari ontvangt u uw stempas in de brievenbus

In de laatste week van februari ontvangt u uw stempas en maakt de gemeente op heerlen.nl bekend welke stemlokalen open zijn.
In maart ontvangt u per post de laatste info over de stemlokalen in Heerlen en natuurlijk een lijst van verkiesbare partijen en kandidaten.

Veilig stemmen in coronatijd

Tot slot roept de gemeente u op vooral te gaan stemmen, maar ook om dit veilig te doen in coronatijd!
Bent u verkouden en/of in quarantaine? Kom dan niet zelf stemmen, maar geef iemand anders een volmacht om voor u te stemmen.
Informatie hierover vindt u ook bij uw stempas.

Reacties