Komend weekeinde kan heel Nederland weer tuinvogels tellen

Foto: Pixabay

Komend weekend kan heel Nederland weer tuinvogels tellen. Op 29, 30 en 31 januari organiseert Vogelbescherming Nederland namelijk weer de jaarlijkse de Nationale Tuinvogeltelling, al jaren een fenomeen in het laatste weekend van januari.

Vorig jaar telden meer dan 90-duizend mensen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Een recordtelling! Door een half uurtje de vogels te tellen help je mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland.
Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl.

Meedoen is gemakkelijk

Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is simpel: tel een half uurtje lang de vogels in de tuin of op het balkon en meld de resultaten op mijntuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming heeft hiervoor een nieuwe website ontwikkeld, waardoor vogels herkennen nog eenvoudiger is.
In het weekend zelf is Vogelbescherming bereikbaar via Twitter, Facebook, Instagram, mail ([email protected]) en telefoon (030-6937799) om alle vragen te beantwoorden.

Liefde van vogels gaat door de maag

In de wintermaanden struinen groepen vogels de tuinen af op zoek naar voedsel. In de bossen en op de weilanden is er steeds minder voedsel te vinden, waardoor de vogels die op zoek gaan op de tuinen aangewezen zijn. Wie dus voert zal zeker vogels te zien krijgen. Met een vetbol, een zadensilo, een pot vogelpindakaas of gewoon een appel help je de tuinvogels al enorm.

Vogelbescherming

In het weekend zelf houdt Vogelbescherming op tuinvogeltelling.nl de tussenstand bij en bijzondere resultaten.
Aan het einde van het weekend zal de top 10 worden opgemaakt.