Dit jaar geen carnaval, dus ook geen kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Na een onafgebroken serie van 15 kunstposters wordt er dit jaar geen ‘vastelaovend kunstposter’ uitgebracht; opnieuw is het coronavirus de schuldige.
In verband met het coronavirus besloten de partners Provincie Limburg, De Limburger en Sjeng Kraft Kompenei dit jaar geen provinciale kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ uit te brengen.

Gezien de huidige, maatschappelijke situatie en ontwikkelingen met het coronavirus vinden alle partijen het niet gepast om nu met een poster te komen. De kunstposter verschijnt weer in 2022.

Juiste keuze

Gouverneur Theo Bovens vindt het bijzonder jammer dat er dit jaar geen carnavalsposter komt, maar vindt het gezamenlijk besluit de juiste keuze. “Het coronavirus houdt ons allen bezig. Juist nu in deze tijd zou de poster een verbindende rol hebben in onze samenleving. Maar alle carnavalsactiviteiten zijn afgelast en het coronavirus houdt iedereen nog volop in de greep. Bovendien is onduidelijk of de winkels waar de posters altijd afgehaald worden rond die periode weer geopend zijn. En wij willen niet voor extra verkeer en contact zorgen in tijden waar juist afstand gehouden moet worden. Als je dat allemaal op een rij zet, is het uiteraard beter om de presentatie van de poster een jaar op te schuiven. Laten we ervan uitgaan dat er in 2022 weer een carnavalsposter is.”

‘Vastelaovend in Limburg’

De gratis kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ verschijnt sinds 2006, en is bedoeld om zoveel mogelijk inwoners van Limburg te betrekken bij het carnaval. De poster is de afgelopen jaren in een oplage van 75.000 exemplaren verspreid.