Nieuwjaarsboodschap van Heerlens burgemeester Roel Wever

Foto: Gemeente Heerlen

Burgemeester Roel Wever van Heerlen staat in zijn Nieuwjaarsboodschap stil bij het roerige jaar dat achter ons ligt. Een bizar jaar, noemt hij het, dat onze levens overhoop gooide en onrust, verlies en verdriet bracht, maar dat ook duidelijk maakte dat we elkaar nodig hebben.

Ook liet de burgervader weten dat hij eind januari opnieuw een medische ingreep zal ondergaan en dat zijn herstel duurt tot ongeveer midden maart.
“Daarna ga ik weer stap voor stap aan de slag. Daar zie ik naar uit, om samen met u weer aan het werk te gaan in en voor Heerlen.”

Onderstaand de gehele tekst van de Nieuwjaarsboodschap.

Hoop en vertrouwen in Heerlen!

Op de drempel van 2021 omarm ik u met woorden. Wil ik u de warmte laten voelen, die ik zelf afgelopen jaar heb ervaren. In mijn persoonlijke situatie en ook in onze stad. Het was een bizar jaar. Het coronavirus gooide onze levens overhoop. Het bracht onrust, verlies en verdriet. Maar het was ook een jaar waarin duidelijk werd dat we elkaar nodig hebben. Waarin we zagen wat écht belangrijk is in ons leven. Onze gezondheid en onze dierbaren. Maar ook onze vrijheid, een schouderklop of omhelzing. Je weet pas van hoeveel waarde het is, als het even niet meer kan.

Een warm hart

Een diepe buiging maak ik naar mensen met een beroep in de zorg, onderwijs, opvang en veiligheid. Wat kregen ze veel werk en ook verdriet en zelfs boosheid en onbegrip voor de kiezen. Maar ze stonden én staan er. Ze doen hun werk met hart en ziel. Een compliment voor u als inwoner van Heerlen. Met elkaar hielden we ons aan de maatregelen, schoten we buren, familie, vrienden en zelfs vreemden te hulp. Was er een kaartje voor de eenzamen, werden er acties opgezet om ouderen van boodschappen te voorzien en mensen in financiële moeilijkheden van een maaltijd. Met een warm hart kijk ik naar alle initiatieven die ontstonden en die nog altijd worden uitgevoerd.

Steun en meedenken

Neemt niet weg dat er grote zorgen waren en nog steeds zijn. Want wat als je een bedrijf hebt en alle zekerheden vallen weg. Of denk eens aan de impact op de horeca en de cultuursector. Daar waar de nood hoog was, heeft gemeente Heerlen steun verleend. En ook in 2021 blijven we daar in meedenken en bijstaan.

Persoonlijke wens

Voor dit nieuwe jaar wens ik dat woorden een schouderklop en warme omhelzing worden. Dat het een jaar wordt waarin we weer zorgeloos op een terras kunnen zitten, naar een voorstelling gaan, onze plek in de vereniging weer innemen, onze onderneming runnen. Dat moment komt steeds dichterbij!

Persoonlijk zal ik eind januari een ingreep ondergaan. Mijn herstel duurt tot ongeveer midden maart. Daarna ga ik weer stap voor stap aan de slag. Daar zie ik naar uit, om samen met u weer aan het werk te gaan in en voor Heerlen. Om samen met u van 2021 een hoopvol jaar te maken.

Hoop en vertrouwen

Het afgelopen jaar heeft mij veel geleerd. Ik zag de veerkracht van een stad, de levenskracht van haar inwoners, de overlevingskracht en creativiteit van ondernemers. Maar vooral heb ik ontdekt én persoonlijk ervaren dat Heerlen het hart op de goede plek heeft.

Ik omhels u met woorden, wens ons allemaal veel gezondheid toe. En een groot hart, liefde en aandacht, voor de mensen om ons heen en voor de stad.
Samen houden we hoop en komen we door deze periode heen.
Samen zorgen we, ondernemen we, leven we en hebben we vertrouwen in de toekomst. Samen zijn we Heerlen!

Onderstaand de video met de Nieuwjaarsboodschap.

Reacties