Zuyderland Medisch Centrum schaalt helft poliklinische zorg af

Foto: Nieuws.nl | redactie Parkstad

Bij Zuyderland Medisch Centrum zien ze de afgelopen dagen een verdere toename van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis.
Woensdag 30 december zijn er 139 Covidpatiënten opgenomen, waarvan 28 op de Intensive Care/Medium Care.
Een zorgelijke situatie, vindt Zuyderland, want de komende weken wordt een nog grotere piek verwacht.

Alles ligt continue vol

Momenteel zijn nog acht van de negentien operatiekamers in gebruik. Later deze week wordt bekeken of er nog twee OK’s moeten sluiten.
David Jongen, voorzitter Bestuursraad: “De grote druk wordt mede veroorzaakt door het hoge ziekteverzuim onder collega’s. Een deel van hen zit zelf met corona thuis. We hebben de Intensive Care-capaciteit al verhoogd naar 29 bedden, inclusief 10 medium care-plaatsen. Maar alles ligt continue vol.”

Helft poliklinische zorg ‘afgeschaald’

Verder afschalen van niet-coronazorg is daarom op korte termijn onvermijdelijk. “Het loopt storm. De komende dagen zullen we opnieuw besluiten moeten nemen over de kritisch planbare zorg: operaties of behandelingen die binnen zes weken moeten plaatsvinden. We hopen dat het zover niet komt, maar de druk is momenteel echt enorm. Wel hebben we inmiddels besloten om de helft van alle poliklinische zorg af te schalen.”

Niet zelf bellen

Ondanks de hoge druk in het ziekenhuis en het afschalen van de poliklinische zorg roept Zuyderland patiënten op niet zelf te bellen of hun afspraak of operatie doorgaat. Als u geen bericht krijgt, kunt u ervan uitgaan dat de afspraak gewoon doorgaat.

Reacties

Cookieinstellingen