Zorgmedewerkers naar Maastricht voor coronavaccinatie

Foto: Alexandra Koch | Pixabay License

Zorgmedewerkers uit de regio Parkstad die zich vanaf 18 januari willen laten vaccineren tegen corona, moeten daarvoor naar Maastricht.
Dat blijkt uit de kaart van vaccinatie-locaties, die vandaag bekend is gemaakt door GD GHOR Nederland, de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en).

De GGD heeft de 25 locaties bekendgemaakt waar ze de eerste vaccinaties tegen het coronavirus zullen gaan uitvoeren.
In eerste instantie komen daarvoor 250.000 medewerkers van verpleeghuizen, instellingen voor gehandicaptenzorg en thuiszorg in aanmerking.

Zorgmedewerkers als eerste aan de beurt.

Op 18 januari start de corona-vaccinatie in Zuid-Limburg.
Volgens de huidige geldende vaccinatiestrategie van het kabinet komen de volgende zorgmedewerkers als eerste aan de beurt:

  • Medewerkers verpleeghuizen;
  • Medewerkers gehandicaptenzorg;
  • Medewerkers thuiszorg.

Zij ontvangen vanaf 4 januari een uitnodiging voor vaccinatie van hun werkgever en kunnen dan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.
De afspraak wordt direct voor twee prikken gemaakt. Tussen de twee prikken zitten drie weken. Dat is noodzakelijk bij het Pfizer-vaccin.

XL-testlocatie in Maastricht

De GGD Zuid Limburg voert de vaccinaties uit. Dit gebeurt in de XL-testlocatie in Maastricht. Op deze locatie worden straks zowel getest als gevaccineerd. Dit verloopt strikt gescheiden.

De XL-locatie is toegankelijk voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Het is een ‘park & walk’ locatie. Bezoekers parkeren hun auto en gaan dan lopend naar de test- of vaccinatieplek. De XL-locatie ligt op parkeerterrein P6 van MECC Maastricht en is 7 dagen per week open.

Bron en kaart: GGD / GGD GHOR Nederland.

Reacties