Hoe Beppie Kraft studenten op corona-afstand houdt en glimlach brengt

Foto: Zuyd Hogeschool

Wat voor anderen soms een uitdaging is, lukt de welbekende cultzangeres Beppie Kraft in een handomdraai: studenten op corona-afstand houden.
De Koningin van het Limburgse levenslied figureert met haar lengte van 1,48 meter in het nieuwe, swingende nummer #Hou een Beppie afstand van LVK-winnaar 2019, Bart Storcken.

Ludieke actie

Met deze ludieke actie van Zuyd Hogeschool willen Beppie, Bart en Zuyd met de Kerst op komst, studenten ertoe bewegen om de coronamaatregelen vol te houden. En vooral, mensen een hart onder de riem steken die het in deze coronatijd wat moelijker hebben zoals ouderen, alleenstaanden en jongeren.

Zware coronatijd

“Deze coronatijd kan soms behoorlijk zwaar zijn voor mensen. Vooral voor de kwetsbaren in onze samenleving maar ook voor jongeren en kleine ondernemers. Ook in moeilijke tijden is het echter belangrijk om te glimlachen. Met de Kerst voor de deur hopen wij met #Hou een Beppie afstand, deze glimlach op de gezichten van een ieder te toveren en tegelijkertijd onze studenten te bewegen om 1,5 meter afstand te blijven houden”, aldus Saskia Brand-Gruwel, lid van het College van Bestuur van Zuyd.

Positieve bijdrage

“Wat ik belangrijk vind, helemaal in deze coronatijd, is om iets positiefs voor de mensen te kunnen betekenen”, zegt Beppie Kraft. “Met #Hou een Beppie afstand zijn we hierin volgens mij goed geslaagd. Het lied vraagt op een ludieke manier aandacht voor de kwetsbare mensen in de samenleving en is tegelijkertijd een duwtje in de rug om vol te blijven houden.”

Wat Bart Storcken opviel was hoe positief de studenten reageerden tijdens de opnames van de videclip bij Zuyd. “Dat was mooi om te zien. Daar doen we het natuurlijk voor. Maar vooral belangrijk is dat de mensen zich met dit nummer wat beter voelen. Dat hoop ik uit de grond van mijn hart. En natuurlijk dat iedereen een Beppie afstand blijft houden.”

#Hou een Beppie afstand op YouTube, Spotify en iTunes

De vrolijke videoclip van #Hou een Beppie afstand is te zien op YouTube (#HOUEENBEPPIEAFSTAND – YouTube).
Het lied zelf kan worden gedownload via Spotify en iTunes.