Thermenmuseum: Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum

Foto: Thermenmuseum

Steeds meer bezoekers weten de weg naar het vernieuwde Thermenmuseum in Heerlen te vinden.
Vanaf 1 december is een bezoek aan dit Romeins en archeologisch museum nog leuker voor kinderen en hun (groot)ouders. Dan wordt dé Romeinse Ontdektocht voor families gelanceerd: “Lucius & Amaka en het verloren fresco van Coriovallum”. Lucius en Amaka, een verwijzing naar twee personages uit de Romeinse tijd, worden in het museum ‘tot leven gewekt’ en vragen hulp aan de jongste bezoekers om een zoekgeraakte muurschildering weer compleet te maken.

Ontdekkingstocht

De kinderen gaan op pad met speelkaarten en opdrachten in onder meer het badhuis, de museumzaal en het archeolab. Een ontdektocht door het oudste stenen gebouw van Nederland, waarbij ze van alles leren over het museum en Romeins baden.
Met deze tocht komt het Thermenmuseum tegemoet aan de vraag van bezoekers om een informatieve en vooral ook hele leuke tocht die (groot)ouders met (klein)kinderen vanaf 7 jaar het museum laten ontdekken en beleven. De ontdekkingstocht wordt daarnaast ook aan scholen aangeboden.

Vernieuwing en beleving

In het recent compleet gerestaureerde badhuis is sinds dit najaar ook de ultra-realistische expositie ‘Beleef 400 jaar Romeins baden’ te zien.
Dankzij 360 graden videobeelden krijgen bezoekers hier het idee live in het badhuis te staan. Daarnaast is er een 96 meter lang houten looppad met glazen doorkijkjes. Bezoekers staan zo boven op het zwembad, de koud- en heetwaterbaden, vloerverwarmingen, massageruimten en winkeltjes.
Een nieuwe audiotour door het badhuis, in combinatie met projecties in de ruimte, maken de beleving compleet.

Voor meer informatie zie www.thermenmuseum.nl

Reacties