Urban Race zet Heerlen op de kaart

Foto: Urban race Heerlen

Zondag 17 mei aanstaande vindt in Heerlen de Urban Race plaats. Een obstakel-race over 12 of 15 kilometer met 24 of met 40(!) hindernissen.

Vanuit het Heerlens stadshart, vanaf het Glaspaleis door de straatjes en stegen van de binnenstad, via de parken naar het zandgroeve-gebied. Vandaar via de heuvels in en langs de Groene Boord weer terug naar de stedelijke hoogbouw van de binnenstad.

Zwaarste obstakel-race in Euregio

‘Obstacle races’ zijn een nieuw en sterk groeiend fenomeen. In Heerlen gaat komende zondag de zwaarste obstakel-race in de Euregio van start. Naar verwachting maken dan ongeveer 1500 deelnemers er in Heerlen een onvergetelijk sportief feest van, op een loodzwaar parcours. Aan de rand van dit event stuwen diverse dj’s, skaters, graffitti-spuiters en free-runners dit feestgevoel naar nog hogere sferen met de nodige demonstraties en acts.

De run

De vele hindernissen, gemiddeld is er elke 500 meter één in het parcours opgenomen, zijn veelzijdig en vernieuwend. Met namen als Misty Mines, BoneCrusher, Try&KeepDry, Urban Wall en GetReadytoCrumble staat de deelnemers het nodige te wachten.
In 3 categorien kunnen de lopers van start: als ‘Easy Hiker’, Concrete Runner’ en ‘Titanium Racer’ kun je aan de slag om je capaciteiten aan te spreken.

Het initiatief wordt goed ontvangen in de regio; een groot aantal sportscholen doet al actief mee, en veel sportscholen bieden een programma aan waarmee iedereen zich met een gerichte training op dit evenement kan voorbereiden.

Meer informatie? Klik hier.

Reacties