Roda JC voetbalt vanaf volgend seizoen thuis weer op natuurgras

Foto: Nieuws.nl

Roda JC Kerkrade speelt vanaf het aankomende seizoen (2021-2022) haar wedstrijden weer op natuurgras.
Het kunstgrasveld in het Parkstad Limburg Stadion zal in de zomer van 2021 worden vervangen door een échte grasmat.

Met de herintroductie van natuurgras in het Parkstad Limburg Stadion is het voornemen om Sportpark Kaalheide weer in gebruik te nemen als trainingslocatie voor de eerste selectie. Want het is niet mogelijk om dagelijks te trainen op het natuurgras in het PLS. Vanwege dit gegeven dient de selectie uit te wijken naar Sportpark Kaalheide.

Facelift Kaalheide

Het complex van De Voetbalacademie is echter niet meer van deze tijd. Zowel de kunstgrasvelden, als de faciliteiten op Sportpark Kaalheide, zijn aan vervanging toe.
De gemeente Kerkrade heeft in goed overleg met Roda JC besloten om in het eerste kwartaal van 2021 twee kunstgrasvelden op Sportpark Kaalheide te vervangen. Tevens worden de trainingsfaciliteiten op Kaalheide in aanloop naar het seizoen 2021-2022 tijdelijk verbeterd, met als uiteindelijke visie dat een permanente nieuwbouw gaat plaatsvinden.

Huurcontract

Roda JC en de gemeente Kerkrade hebben een nieuw 10-jarig huurcontract getekend voor het gebruik van Kaalheide, waarbij het sportpark de komende jaren een facelift zal ondergaan.

Reacties