Frontman Jethro Tull in Theater Heerlen

Foto: Parkstad Limburg Theaters

Komen de liefhebbers van de good old ‘eighties’ vanavond al aan hun trekken bij het concert van Fisher-Z icoon John Watts, aanstaande woensdag 13 mei is er vooral voor de ‘oudere jongeren’ een mogelijkheid om nóg een decennium dieper terug in de tijd te duiken bij het concert van Ian Anderson.

Hét gezicht van de legendarische groep Jethro Tull staat dan met zijn band in Theater Heerlen. Een niet te missen concert voor de echte muziekliefhebber!

De Schotse zanger, multi-instrumentalist en songwriter Ian Anderson vergaarde bekendheid als frontman van de Britse progressieve rockband Jethro Tull. Met deze band verkocht hij meer dan 60 miljoen platen en nog steeds speelt Anderson ieder jaar ruim 100 shows. En dat al 40 jaar lang.

Podiumdier

Ian Anderson is een podiumdier tot in zijn haarvaten. Met zijn indrukwekkende voorkomen en dito baard ontlokt de multi-instrumentalist met nimmer aflatend enthousiasme zijn kenmerkend geluid aan zijn dwarsfluit, akoestisch gitaar, mondharmonica of mandoline.

Jethro Tull, opgericht in 1967, houdt sinds 2011 weliswaar een winterslaap, maar Anderson zelf lijkt productiever dan ooit. In 2014 bracht hij zijn zesde soloalbum ‘Homo Erraticus’ uit, een vervolg (vooral tekstueel) op het Jethro Tull-album Thick As A Brick (1972).

Op woensdagavond 13 mei speelt Anderson ‘Homo Erraticus’ integraal, aangevuld met het beste werk van Jethro Tull!

De Pers:

  • “It’s probably the best Jethro Tull cover band in the world. – The Sydney Morning Herald

Kaarten kunt u online bestellen, of telefonisch via 045 – 571 66 07.

Reacties