Fischer-Z solo: Eighties art-pop/new wave nostalgie

https://www.youtube.com/watch?v=bAXlIu-_TKE

John Watts, de frontman van Fisher-Z, treedt vrijdagavond 8 mei aanstaande op in de Limburgzaal van het Parkstad Limburg Theater Heerlen.

Verwacht deze avond alle Fischer-Z klassiekers, zoals ‘Marliese’, ‘The Worker’, ‘Remember Russia’, ‘The Perfect Day’ en ‘So Long’, aangevuld met zijn solo werk waaronder werk van zijn nieuw verschenen album ‘This is my Universe’.

Fischer-Z is één van de grote Britse art-pop/new wave bands uit de jaren ’80. John Watts is de componist, zanger en later ook producer van de band die wereldwijd hits scoorde met onder andere ‘Marliese’, ‘The Worker’, ‘Remember Russia’, ‘The Perfect Day’ en ‘So Long’.

Door de fraaie melodielijnen en de dominante rol van de toetseninstrumenten leunt Fischer-Z tegen de pure pop aan.

In 1981 ging de groep uiteen waarna frontman John Watts onder zijn eigen naam solo verder ging. In 1987 besloot hij de draad weer op te pakken en onder de oude naam Fischer-Z een nieuwe band op te richten. Nu staat Fischer-Z nog één keer op het podium en speelt daarom ook nummers van de best verkochte albums: ‘Word salad’, ‘Going deaf for a living’, ‘Red skies over paradise’ en zijn laatste album ‘This is my Universe’!

De Pers:

– “Een man met vele talenten die niet als oldies band door het leven wil gaan maar zich nog steeds vernieuwd met elke plaat die hij maakt en elke show wil verrassen.” – Maxazine.nl

Kaarten zijn te bestellen via www.limburgzaal.nl of telefonisch via 045 – 571 66 07.

john_watts

Reacties