Kat en hond

Foto: Dierenbescherming Limburg

Jana: Beagle van 1 jaar

Jana is een energieke Beagle van 1 jaar jong. Ze is naar de opvang gebracht omdat ze geen vrienden kon worden met het kind van de eigenaren. Dit komt vooral door 1 regel die zij voor zichzelf heeft ingesteld: wat van mij is, is van mij. Die geldt zowel voor het voer, speeltjes en ook voor haar eigen plek. Wanneer mensen in haar buurt komen, zal ze hen eerst waarschuwen middels een grom. Wanneer hier geen gehoor aan wordt gegeven, kan ze bijten. Om deze, zeer belangrijke reden, zoeken we mensen die haar hierin respecteren.

Deze jongedame vindt alleen thuis blijven ook niet leuk. Ze heeft niet geleerd om alleen te blijven, waardoor ze zal blaffen en huilen als dit toch gebeurt. Ze heeft hierin nog training nodig, liefst van mensen met veel geduld.

Jana is dol op spelen: hoe gekker, hoe beter! Apporteren, trekspelletjes, najagen en worstelen; ze is er hélemaal gek op! Ook houdt ze van wandelen, haar favoriet zijn de lange wandelingen waarin ze lekker kan snuffelen. Zoals een echte Beagle betaamt, volgt ze haar neus overal. Ze kan hier een tikkeltje in overdrijven en kan dan trekken aan de riem. Gelukkig kan ze dit gauw afleren middels koekjes.
Ze is bekend met vele commando’s. Ze kan zitten, blijven, poot geven en neer.

Naar andere honden reageert ze doorgaans goed. Indien u zelf al een stabiele, rustige hond heeft, kunnen we proberen of er een match is tussen Jana en uw hond.

Voor deze energieke jongedame zijn we op zoek naar een rustig gezin, zonder kleine kinderen en met veel tijd. Bent of kent u deze persoon? Neem dan contact op met [email protected]

Liza: vriendelijke, lieve poes

Liza is een vriendelijke, lieve poes. Ze komt uit haar mandje om je te begroeten, en wordt graag geaaid. Oppakken gaat niet helemaal van harte, maar mag wel. Alles dus koek en ei met Liza, tot ze ergens van schrikt… Liza is stressgevoelig en mooi weer kan bij stress omslaan in een donderbuitje. Ze is dan schuw en wil niet meer knuffelen. Het is belangrijk dat je haar dan even met rust laat en tot haarzelf laat komen.
Het is belangrijk dat Liza een huisje krijgt waar ze rust heeft, zodat ze zo weinig mogelijk stressmomenten heeft.
Prinses Liza eet trouwens geen brokken maar alleen natvoer, de lekkerbek.

Heb jij een lekker rustig huisje voor haar? Kom haar dan vlug halen! Maak een afspraak om haar te ontmoeten via [email protected]

Reacties