Gemeente Heerlen maakt tijdelijke winterterrassen voor horeca mogelijk

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Het college heeft vandaag besloten dat de horeca in de gemeente Heerlen tijdelijke winterterrassen kan realiseren.
Er geldt een algemene toestemming voor het plaatsen van terrasschermen en terrasoverkappingen tot 1 april 2021. Zo wordt de horecaondernemers de administratieve rompslomp van aanvraagformulieren en tekeningen maken bespaard.

Voorwaarden

Wel moeten de winterterrassen aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en gezondheid.
De algemene toestemming gaat onmiddellijk in waardoor de ondernemers de werkzaamheden al tijdens de horecasluiting kunnen gaan uitvoeren.
De eerdere toestemming voor verruiming van de terrassen blijft ook van kracht.

Infopunt

Om horecaondernemers nog verder te ontlasten richt de gemeente een infopunt in waar ondernemers niet alleen terecht kunnen met vragen over de voorwaarden, maar ook met technische vragen. Daar helpen ze ondernemers met de beantwoording van vragen en advies over hoe de overkapping eruit moet zien om aan de regelgeving te voldoen.
Het infopunt is bereikbaar via [email protected].

Zwaar

“Ondernemers hebben het zwaar. Daar waar het kan zoeken we de grenzen op in de regelgeving en zetten we extra middelen in om ondernemers te helpen. Nu de slecht-weer-periode voor de deur staat voldoen de terrassen niet aan de wensen van klanten en horecaondernemers. Bovendien duren de coronamaatregelen voort. Met deze tijdelijke algemene toestemming en de ondersteuning vanuit het infopunt willen we het de ondernemer zo makkelijk mogelijk maken”, zegt Martin de Beer, wethouder economie van de gemeente Heerlen.

Reacties