Mannenkoor St. Pancratius organiseert 2e Florence Nightingale Concert

Foto: Marcel van Hoorn fotografie

Omdat de naamdag van Pancratius samenvalt met de geboortedatum van Florence Nightingale, organiseert het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius op of rondom die 12e mei een jaarlijks terugkerend concert.

Mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg krijgen die dag (tevens de ‘internationale dag van de verpleging’) extra aandacht. Aan het concert op 12 mei van het Heerlens mannenkoor verlenen Martin Hurkens, Paul van Loo met Ivo Rosbeek, en de Schintaler hun medewerking. Ook zullen 2 jonge talentvolle Limburgse musici optreden: de 13-jarige virtuoos op vleugel Youp Schyns, alsmede de 22-jarige violiste Saskia Frijns. Van de kaartopbrengst wordt 10% gedoneerd aan het Steunpunt van de Mantelzorg.

Programma

Er staat een grote variatie aan muziek geprogrammeerd. Dit jaar in samenwerking met uiteenlopende Limburgse artiesten, en wordt er in verband met het Jaar van de Mijnen, een knipoog gegeven naar ons mijnverleden. Naast klassieke werken (waaronder het duet uit de Parelvissers met Martin Hurkens) brengen de artiesten ook nummers uit diverse musicals, zoals West Side Story, Billy Elliot en andere bekende moderne werken ten gehore.

Voor de Limburgse toon zorgen Paul van Loo en Ivo Rosbeek, hun specialiteiten zijn onder andere Limburgstalige luisterliedjes met verhalen uit het dagelijke leven, ernstig of vol humor, confronterend of subtiel. Daarnaast de Schintaler met hun bekende Limburgse liedjes en muziek. Gezamenlijk en afzonderlijk zullen de diverse deelnemers optreden.

Met de uitvoering van het bekende ‘Glück Auf’ door het koor, en het ‘Once we Were Kings’ uit de musical Billy Elliot wordt de match met het mijnverleden gemaakt.

Het concert is voor iedereen toegankelijk, en is speciaal bedoeld om de vele vrijwilligers bij de verschillende zorginstellingen een compliment en een gezellige avond te geven als dank voor het goede werk dat zij doen.

Dinsdag 12 mei Parkstad Limburgtheater te Heerlen, aanvang 20.00 uur.
Nadere informatie via de sites van het Mannenkoor St. Pancratius of van Parkstad Limburg Theaters.

Reacties