Limburgs onderzoek naar corona bij start al volgeboekt

Foto: Nieuws.nl

Vandaag startte het onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg.
Op de website van de GGD wordt gemeld dat het maximum aantal van 10.000 deelnemers van 18 jaar en ouder al is gehaald en dat men zich nog enkel kan aanmelden voor de reservelijst.

Deelnemers kunnen zich in Landgraaf, Maastricht, Urmond of Venlo laten testen op antistoffen tegen het virus. Het onderzoek is in handen van de GGD, de provincie Limburg en academisch ziekenhuis Maastricht UMC+.
Deelnemers krijgen binnen vier weken bericht wanneer ze bloed kunnen laten prikken.

Belangrijke informatie

Volgens de onderzoekers moeten de resultaten straks belangrijke informatie geven voor inwoners, beleidsmakers en wetenschappers over het virus en de verspreiding ervan. Daarbij kunnen deelnemers te weten komen of zij eerder door corona zijn besmet.

“We hopen beter zicht te krijgen op de redenen waarom Limburg zo erg geraakt is in de eerste golf. Welke factoren waren van invloed op besmetting, wat was de rol van publieke evenementen zoals carnaval of stadion bezoek”, aldus Maastricht UMC+. Ook onderzoeken de GGD en het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+ bestaande klachten en hoe lang klachten aanhouden.

Onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst en een bloedtest naar antistoffen.
De bestaande GGD testlocaties worden met een extra teststraat ingericht voor de bloedtest naar eventuele antistoffen van het coronavirus.

Reacties