Géén Dutch Mountain Film Festival, wél Dutch Mountain Filmprogramma

Foto: Archief DMFF

Het 10-jarig jubileum wordt nu wel heel bijzonder voor het Dutch Mountain Film Festival.
“De corona-maatregelen zijn als een hoogtestorm op de berg, die onze expeditie in de war schopt en waardoor we onze doelen moeten bijstellen. Alle evenementen zijn in de komende tijd verboden en dus ook ons filmfestival.”

Gelukkig is het vertonen van films in goed geventileerde bioscopen met maximaal 30 personen op 1,5 meter afstand veilig bevonden en zo ook in het Royal Theater. Daarom gaan de organisatoren dit jaar van 3 tot en met 8 november in samenwerking met Filmhuis De Spiegel de officiële selectie van het Dutch Mountain Film Festival vertonen als reguliere bioscoopvoorstellingen.

Royal Theater

Het Royal Theater is erg ruim van opzet en kan makkelijk kleine groepen bezoekers van maximaal 30 personen goed en veilig opvangen. Een ‘festival’ kan het helaas niet meer genoemd worden, zonder het befaamde ‘Bergsteigeressen’, uitgebreide horeca en de jaarlijkse ontmoetingen in een berghutatmosfeer.

Andere onderdelen die wél doorgaan

De Summit2Summit ride en de clinics van Mountainbike Clinics van Bike Spirit gaan door met inachtneming van alle coronavoorschriften. De Dutch Mountain Trail en de Trappenchallenge zijn gelukkig onderdelen waaraan iedereen individueel op elk moment kan deelnemen.

Ten slotte hebben we eind november een online filmfestival waar alle films 10 dagen lang te bekijken zijn, zodat niemand de films van de tiende editie van het Dutch Mountain Film Festival hoeft te missen.

Filmvoorstellingen

Het nieuwe schema van de filmvoorstellingen komt zo snel mogelijk op de website van het Dutch Mountain Film Festival te staan.
De voorstellingen kosten € 7,50 p.p. , maximaal 30 personen per voorstelling.
Iedereen die al een early bird ticket heeft gekocht kan deze omwisselen of kan het geld terugkrijgen.

Kijk voor het aangepaste programma tijdens dit jubileum op www.dmff.eu.

Reacties