Derby bij KNVB-beker: Roda JC Kerkrade – Fortuna Sittard

Foto: Nieuws.nl

De loting voor eerste ronde in de strijd om de Nederlandse voetbalbeker leverde meteen een echte Zuid-Limburgse bekerderby op. Roda JC krijgt eind oktober Fortuna Sittard op bezoek.
Er werd al jaren naar uitgekeken, maar zaterdagavond werden beide clubs dan eindelijk door het lot aan elkaar gekoppeld.

Derby

Op 26, 27 of 28 oktober – de exacte datum is nog niet bekend – komt Fortuna Sittard op bekerbezoek bij Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion.
De laatste keer dat deze twee aartsrivalen de degens kruisten is inmiddels ruim vijfeneenhalf jaar geleden, toen beide ploegen elkaar op 25 januari 2015 in de toenmalige Jupiler League troffen. Fortuna zegevierde destijds met 1-3, dankzij 3 doelpunten van Roel Janssen die hoogstwaarschijnlijk ook bij de komende ontmoeting van de partij zal zijn.

Supporters

Fortuna Sittard zal het ditmaal echter zonder de fanatieke steun van meereizende supporters moeten doen, want vanwege de coronamaatregelen mogen er geen supporters mee naar uitduels.
Ook is het goed mogelijk dat ook het Kerkraadse thuispubliek ontbreekt. Of dat het geval is hangt af van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Vorige week liet het kabinet weten dat er voorlopig helemaal geen publiek meer naar de voetbalstadions mag.

Reacties