Kringloopwinkels Reinigingsdiensten RD4 20 jaar in Parkstad

Foto: Reinigingsdiensten RD4

Twintig jaar geleden opende Reinigingsdiensten Rd4 in Kerkrade de eerste kringloopwinkel van Zuid-Limburg.
Een jaar later werd een tweede winkel in Heerlen geopend. In 2016 volgde de derde winkel in Margraten.

Opfrisbeurt voor iedereen

“In onze vernieuwde kringloopshops krijgen alle spullen n├│g meer aandacht. We geven spullen, die door anderen niet meer gebruikt kunnen worden, een nieuw kleurrijk leven,’ zegts Roger Wetzels, manager grondstoffen en verantwoordelijk voor de kringloopactiviteiten van Rd4. “En niet alleen spullen krijgen een tweede kans bij ons. Ook mensen die aan de zijlijn staan, vinden in onze shops een passende plek om te werken.”
Roger Wetzels vervolgt: “Eerder dit jaar moesten we vanwege corona onze winkels sluiten. Tijdens de sluiting hebben we niet stil gezeten. We hebben deze periode aangewend om na te denken over wat we kunnen verbeteren in onze winkels. Hierin hebben we vooral onze klanten geraadpleegd. Naast een grondige opfrisbeurt hebben we onze winkels voorzien van een nieuw winkelconcept: RD4U, van iedereen, voor iedereen.”
In mei heeft Rd4 de drie vernieuwde kringloopshops met in achtneming van de noodzakelijke hygi├źnemaatregelen kunnen heropenen.

Op gepaste wijze jubileum vieren

De eerste ambities om kringloopactiviteiten te ontplooien, dateren al vanaf 1995. Na een grondig onderzoek, startte Rd4 in 1998 met een pilot in Landgraaf en na deze succesvolle pilot opende de eerste kringloopwinkel van Rd4 haar deuren in 2000. Een jaar later opende Rd4 een tweede kringloopwinkel in Heerlen. In 2006 verhuisde deze kringloopwinkel van de Schelsberg naar de huidige locatie, In de Cramer. De derde kringloopwinkel opende in 2016 haar deuren in Margraten.

De drie winkels bieden een breed assortiment dat varieert van meubels, bruin- en witgoed, huishoudelijke artikelen, multimedia, speelgoed, boeken, kleding, onderdelen en seizoensgebonden artikelen. Nu, 20 jaar later zijn deze winkels een begrip in Zuid-Limburg.
Roger Wetzels: “We ontvangen jaarlijks bijna 500.000 bezoekers. En voor al deze trouwe klanten organiseren we van 5 tot en met 10 oktober een actieweek met diverse aanbiedingen, acties en kortingen om ons jubileum te vieren. Uiteraard houden we rekening met alle aangescherpte RIVM maatregelen.”

Informatie

De RD4U Kringloopshops zijn gevestigd in:

  • In de Cramer 9 in Heerlen;
  • Spekhofstraat 4 in Kerkrade;
  • Aan de Fremme 25 in Margraten.

De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 – 17.00 uur.

De actieweek vindt plaats van maandag 5 oktober tot en met zaterdag 10 oktober.

Reacties