Gemeenteraad vergadert komende tijd in kapel van het Bernardinuscollege

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De gemeenteraad van Heerlen gaat de komende tijd vergaderen in de kapel van het Bernardinuscollege aan de Akerstraat. De eerste vergadering zal zijn op woensdag 11 november. Dit hebben de gemeente en de stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg afgesproken.

Burgemeester en raadsvoorzitter Roel Wever: “We zijn hartstikke blij dat we met SVO|PL deze afspraak hebben kunnen maken. Deze ruimte stelt ons in staat om fysiek te vergaderen op een prachtige, architectuurhistorische locatie. Bovendien kunnen we op deze plek alle regels rondom het coronavirus op een goed manier handhaven.”

Nieuwe invulling

Ook John Monsewije, voorzitter College van Bestuur van SVO|PL, is verheugd een goede nieuwe invulling gevonden te hebben voor de Bernardinuskapel.
“Als onderwijsinstelling staan we midden in de maatschappij. We voelen ons betrokken bij Heerlen en zijn blij dat zo’n beeldbepalend gebouw in de gemeente hiermee weer een publieke functie krijgt.”

Onderzoek naar asbest

Sinds het begin van de coronacrisis en de vastgestelde afstandsregels kan de gemeenteraad niet meer voltallig bij elkaar komen in de raadzaal. Bovendien wordt het stadhuis 1 november helemaal ontruimd, vanwege onderzoek naar asbest en de sanering daarvan.

Stadhuis sluiten

Wethouder Frank Simons: “We willen de verbouwing van het stadhuis meteen uitvoeren na oplevering van de nieuwbouw van het stadkantoor. Maar om dat te kunnen doen moet er eerst onderzoek worden gedaan naar de aanwezigheid van asbest. Dat, en de sanering daarvan, duurt ongeveer een half jaar. Daarom sluiten wij het stadhuis per 1 november 2020.”

Aanpassen

Om de raads- en commissievergaderingen op de gebruikelijke manier te laten verlopen, moet de kapel op onderdelen nog worden aangepast. Dat geldt ook voor de publieke tribune, ofschoon die vanwege de nu geldende coronamaatregelen de eerste tijd niet kan worden gebruikt.

Reacties