Finale LVK op vrijdag 29 januari 2021 in Theater Heerlen zonder publiek

Foto: Fred Janssen / LVK

Het bestuur van de stichting LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, heeft eerder dit jaar aangegeven dat er ‘hoe dan ook’ een 45ste finale zal plaatsvinden komend ‘vastelaoves-seizoen’.
Deze finale vindt plaats op vrijdag 29 januari 2021 in Theater Heerlen, en zal er door de coronamaatregelen anders uitzien dan normaal.

Finale

Evenals voorgaande jaren laat de jury 20 liedjes toe tot de finale.
L1-TV en -radio zenden deze live uit vanuit het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal, gelet op de coronamaatregelen, ieder lied door maximaal 4 personen worden vertegenwoordigd tijdens de finale op 29 januari 2021. Op deze manier wil de Stichting LVK vermijden dat er teveel artiesten tegelijk op het podium staan. Er wordt dan ook géén publiek toegelaten tot deze 45ste finale.

Ook dit jaar werkt de Stichting LVK met de regio-indeling, te weten Noord- en Midden-Limburg, Parkstad, Westelijke Mijnstreek en Maastricht/Mergelland. Uit iedere regio komen minimaal 3 liedjes in de halve finale en 2 liedjes in de finale. Uitvoerende(n) in dezelfde personele samenstelling kunnen met maximaal twee liedjes in de halve finales komen en met één liedje in de finale.

Halve Finales

Zaterdag 12 december buigt de vakjury zich over de inzendingen. Maandag 14 december maakt de organisatie bekend welke liedjes zijn doorgedrongen tot de 3 halve finales; deze worden in tegenstelling tot voorgaande jaren alléén via L1-Radio uitgezonden. Er vinden dus géén tv-opnames plaats van de halve finales. Wél kan ‘het volk’ aansluitend aan iedere halve finale (en herhaling), zoals ook bij de voorgaande edities, stemmen via SMS. Info over het stemmen volgt tijdig via de website van de Stichting LVK.

De woensdag na iedere halve finale, als de stemmen via sms al zijn uitgebracht, zal partner L1 de inzending op L1-TV onder de aandacht te brengen middels door de artiest(en) opgenomen videoclip. Let wel, het maken van een videoclip is geen verplichting voor deelname aan het konkoer. De presentatie van een videoclip op L1-TV heeft dan ook géén invloed op de puntentelling maar is uitsluitend bedoeld als promotie van het liedje.

Bekendmaking

Zondag 24 januari maakt de Stichting LVK bekend welke 20 liedjes zijn doorgedrongen tot de finale. Dit gebeurt via een radio-uitzending op L1-radio.

Reacties