Limburgse Filmdagen 2020 in Heerlens Royal Theater

Foto: Huis voor de Kunsten Limburg

Op zaterdag 26 en zondag 27 september vindt het uitgestelde jaarlijkse amateurfilmfestival van Limburg plaats: de Limburgse Filmdagen, georganiseerd door CineLOVA.
In het Royal Theater in Heerlen zijn — met inachtneming van de corona-richtlijnen — dit weekend maar liefst 33 speelfilms, documentaires en reportages te zien die het afgelopen jaar zijn gemaakt door Limburgse amateurfilmers.
Traditiegetrouw reikt de organisatie tijdens de Filmdagen ook diverse prijzen uit, onder andere voor de beste film van het festival.

Amateurfilmfestival

De Limburgse Filmdagen is het enige amateurfilmfestival in Nederland dat dit jaar onder aangepaste voorwaarden doorgang vindt. Het festival gaat zaterdag 26 september om 10.00 uur van start. Die dag zijn tot 16.30 uur films te zien, afgewisseld met korte interviews met de makers en diverse pauzes.
Op zondag 27 september gaat het festival om 10.00 uur weer van start, met om 16.00 uur de prijsuitreiking. Goud, zilver en brons is te verdienen in in de categorieën ‘fictie’, ‘non-fictie’ en ‘vakantie-impressie’. De jury bekroont de beste film van het festival met de laureaatsprijs. Naast deze prijzen worden ook speciale CineLOVA filmprijzen uitgereikt, onder andere voor de beste acteur en actrice.

Breed scala films

Tijdens de Limburgse Filmdagen is een breed scala films te zien. De grote variatie onderwerpen van de films geven soms mooie impressies uit de natuur (Tanzania), het boerenleven in Limburg of over de carrière van een jonge boxer met hoge ambities. Naast documentaires is er een grote variatie speelfilms. Soms vol humor, maar ook met de nodige dramatiek uit het leven gegrepen. Dit jaar is er naast ‘fictie’ en non-fictie’ voor het eerst een categorie films die tijdens of naar aanleiding van een reis of vakantie zijn gemaakt: ‘de vakantie-impressie’.
De Limburgse Filmdagen is tevens de mogelijkheid voor Limburgse filmmakers om een nominatie toegekend te krijgen voor deelname aan het nationale festival, georganiseerd door de NOVA.

Meer informatie en aanmelden

Filmfestival De Limburgse Filmdagen is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelding vooraf via de website van CineLOVA is verplicht.
Kijk voor meer informatie over de Limburgse Filmdagen op www.cinelova.nl/lova/limburgsefilmdagen.
Op de website www.cinelova.nl worden na afloop van het festival ook de prijswinnaars bekend gemaakt.

Reacties