Heel Heerlen Beweegt tijdens de Nationale Sportweek 2020

Foto: Heel Heerlen Beweegt

Tijdens de Nationale Sportweek, van 18 tot en met 27 september, brengen de sportconsulenten van Heel Heerlen Beweegt het thema ‘Sport doet iets met je!’ onder de aandacht van de Heerlense burger.

Zo worden op woensdag 23 september sportpark ‘Varenbeuk’ en ‘Grasbroek’ omgetoverd tot één grote stormbaan. Op maar liefst zes opblaasbare springkussens kunnen kinderen vanaf 4 tot 18 jaar een uur lang uitrazen. Uiteraard vindt dit alles plaats met in acht neming van de corona richtlijnen.
Aanmelden kan via de website www.heelheerlenbeweegt.nl.

The Daily Mile

Alle scholen in Heerlen ontvangen in deze week de nieuwe jaarkalender van Heel Heerlen Beweegt. Ze worden gestimuleerd om met de leerlingen meer te wandelen door mee te doen aan ‘the Daily Mile’. Daarnaast starten op de basisscholen weer de eerste naschoolse sportlessen. Tijdens de gymles laten lokale sportaanbieders leerlingen kennismaken met de verschillende sporten die in Heerlen te beoefenen zijn. Vervolgens kunnen kinderen zich kosteloos aanmelden voor de gratis naschoolse lessenreeks.

Vanuit de buurtpunten organiseert Heel Heerlen Beweegt beweegactiviteiten, waarbij laagdrempelig bewegen en ontmoeten centraal staat. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebookpagina’s van de sportconsulenten.

Peuter- en kleuter4daagse

Op maandag 21 september start in samenwerking met Peuteropvang Heerlen en JOGG Heerlen de peuter- en kleuter4daagse. Dagelijks lopen maar liefst 1300 peuters, kleuters, leidsters, meesters en juffen minimaal tien minuten per dag. Aan het einde van de week ontvangt elke deelnemer een medaille en een wandeldiploma als beloning voor deze super prestatie.

[email protected]

Ook binnen de eigen organisatie ligt het belang van gezondheid en bewegen gedurende deze week onder een vergrootglas. Zo ontvangen de collega’s van moederorganisatie Alcander een ‘[email protected]’ boekje waar tips in staan over bewegen en gezondheid tijdens de kantooruren. En dagelijks post een sportconsulent van Heel Heerlen Beweegt op Facebook wat sport voor hem/haar betekent. Want sport doet iets met je!
Door deze extra aandacht voor sport en bewegen proberen ze heel Heerlen aan het bewegen te krijgen!

Reacties

Cookieinstellingen