Campagne zorgaanbieders Z-Limburg benadrukt veiligheid in corona-tijd

Foto: Zuyderland

‘De zorg werkt veilig in Zuid-Limburg, ook in corona-tijd’.
Zo luidt de campagne-slogan die Zuyderland samen met de GGD Zuid-Limburg en alle zorgaanbieders in onze regio vanaf vandaag laat horen.
Op die manier benadrukken de organisaties samen dat zorgorganisaties in Zuid-Limburg extra maatregelen hebben genomen en daarom ook in deze corona-tijd op een veilige manier kunnen werken. Wel vragen ze patiënten, cliënten en bezoekers om zich aan de veiligheidsmaatregelen te houden. Op die manier kan de zorg zo veel mogelijk blijven doorgaan. Ook bij een toename van corona-besmettingen.

Zorg blijven bieden op een veilige manier

Zorgverleners willen in deze corona-tijd iedereen op een veilige manier zorg blijven bieden. Daarom kijken de huisarts, medisch specialist of verpleegkundige vaak eerst of ze een patiënt telefonisch of via beeldbellen kunnen helpen. Het zijn dezelfde hulpverleners die dezelfde zorg verlenen, alleen soms op een andere manier.

Veiligheidsmaatregelen

Als de zorgverlener denkt dat het toch beter is om een patiënt in levende lijve te zien, dan is dat gewoon mogelijk. Op een veilige manier.
Ziekenhuizen, huisartspraktijken en GGZ-organisaties zijn daarop voorbereid. Zo is er voldoende ruimte in de wachtkamer door meer tijd tussen de afspraken in te plannen. Huisartsen hebben een apart spreekuur voor mensen met coronaklachten.
Bij de behandeling of verzorging van patiënten dragen zorgverleners beschermingsmiddelen. Waar nodig staan er plexiglas schermen. En natuurlijk gelden de corona-basisregels.

Verpleeg- en verzorgingshuizen

Ook verpleeg- en verzorgingshuizen hebben in deze corona-tijd extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo wordt bezoek in de zorgcentra van Zuyderland geregistreerd, dragen medewerkers bij alle zorgmomenten een mond-neusmasker en worden bewoners en medewerkers bij klachten getest.

Tips voor veilige zorg

Kom zo veel mogelijk alleen naar uw afspraak, kom niet te vroeg of te laat, desinfecteer de handen, houd 1,5 meter afstand, zeg uw afspraak af als u corona-klachten krijgt en laat u testen bij de GGD.
Zie ook www.zuyderland.nl/coronavirus

Alvast bedankt voor het veilig houden van ieders zorg in Zuid-Limburg!
Adelante, Anders Beter Centrum, Cicero Zorggroep, CZ, Envida, GGD Zuid Limburg, Huisartsen en Huisartsenposten in Zuid-Limburg, Keerderberg, Koraal, Maastricht UMC+, MeanderGroep, Mondriaan, PlusPunt MC, Sevagram, Stadspoli Maastricht, VGZ, Vivantes, Zorg Groep Beek, Zorghuis Beek en Zuyderland.

In onderstaande volgende video benadrukt ook longarts Pathman Pasupathy – net als huisarts Jeroen Smeets, verpleegkundige ouderenzorg Thea Offermans en sociaal-psychiatrisch verpleegkundige Roel Debets – nogmaals de boodschap: ‘De zorg werkt veilig in Zuid-Limburg, ook in corona-tijd.’

Reacties