37ste editie van Bunkerpop in Landgraaf coronaproof

Foto: Bunkerpop Landgraaf

Op zaterdag 5 september vindt voor de 37e keer het jaarlijkse showcase- en talentenfestival plaats op het parkeerterrein van de Oefenbunker aan de Heerlenseweg 162 in Landgraaf.

Andere tijd

Het moge duidelijk zijn dat we ons op dit moment in een ‘andere tijd’ bevinden.
Een periode waarin evenementen niet vanzelfsprekend zijn, maar dat veiligheid, plezier en verbondenheid samen kunnen gaan dat bewijst de organisatie met deze 37e editie van Bunkerpop. In samenwerking met gemeente, deskundige en vrijwilligers hebben ze ervoor gezorgd dat ze coronaproof de authentieke sfeer van Bunkerpop kunnen behouden.

Hoe ziet dat eruit?

Wat het meeste zal opvallen is dat er geen vrije inloop meer zal zijn tijdens het festival.
Het terrein is omgetoverd tot één groot terras, waarvoor bezoekers vooraf een ticket dienen te kopen.
Met het kopen van een entreeticket voor €10,- kan de organisatie ook dit jaar weer een te gek festival neerzetten. Eveneens steunen bezoekers stichting Oefenbunker Live hiermee.
Niet alleen tickets kunnen vooraf worden besteld maar ook drank -en eetkaarten kunnen vooraf online worden aangeschaft. Dit voorkomt dan weer wachtrijen bij de kassa’s tijdens het evenement zelf.

Programma

Vanaf 12.00 uur zijn bezoekers welkom op het festivalterrein.
Bij aankomst wacht een van de vrijwilligers ze op en brengt iedere bezoeker naar zijn/haar tafeltje. Er is gelegenheid om handen te kunnen ontsmetten en bezoekers worden verzocht om zoveel mogelijk binnen hun eigen plek te blijven. Op deze plek zijn drankkaarten aanwezig waarop onder andere een breed assortiment (speciaal)bieren staat. Dit betekent dat zelfs de drankjes aan tafel zullen worden gebracht door de lieftallige vrijwilligers.

Breed muziekscala

Bezoekers kunnen ondertussen genieten van een breed scala aan muziek.
Zo is er bijvoorbeeld de DJ Draaitanic, een heuse DJ Boot en de mini–stage voor lokale singer-songwriters.
De mainstage zal dit jaar binnen zijn en live worden uitgezonden op een groot LED-scherm dat op het terrein is geïnstalleerd.
Ook dit jaar is weer gedacht aan een lekkere warme hap. Oud en vertrouwd zal scouting Amicus uit Heerlen de barbecue verzorgen en knorrende magen op smakelijke wijzen vullen.

Verder wordt uiteraard rekening gehouden met extra hygiëne maatregelen en zullen de toiletten en openbare ruimtes goed schoongehouden worden.
Ook zal er op gelet worden dat de anderhalve meter afstand gerespecteerd wordt door bezoekers en vrijwilligers over het gehele terrein.

Bukerpop

Kortom; juist in deze gekke tijd brengen wij met liefde muziek, veiligheid én verbondenheid samen in één festival.
Bunkerpop zoals we het gewend zijn, voor jong en oud, in een ander jasje.
Meer informatie over Bunkerpop 2020 en de bands vind je op de Facebookpagina van Bunkerpop.

Reacties