Workshop “Realiseer je eigen Tiny House”

Foto: Marjolein Jonker

Op zaterdag 18 februari komt Marjolein ‘in het klein’ een workshop geven voor mensen die hun droom waar willen maken: wonen in een Tiny House in Nederland. De workshop wordt gegeven bij ‘Tijd voor jou’ aan de Heerlerbaan 207 in Heerlen.

Tiny Houses

Tiny Houses zijn volwaardige, duurzaam gebouwde woningen op kleine schaal. Het is een bewuste manier van wonen: met minder spullen, een kleinere ecologische voetafdruk en lagere woonlasten zodat je tijd en geld overhoudt voor die zaken die je belangrijk vindt. De Tiny House movement is flink aan het doorbreken in Nederland, de website Tiny House Nederland kent duizenden volgers en tientallen van de kleine huisjes zijn in aanbouw.
Maar hoe begin je aan het realiseren van je woondroom? Waar mag je wonen in zo’n huisje? Hoe begin je met ‘ontspullen’ en waar moet je aan denken bij het ontwerp, de bouw of aanschaf?

‘Marjolein in het klein’

Marjolein Jonker woont sinds mei 2016 in haar Tiny House in Alkmaar. In haar blog ‘Marjolein in het klein’ schrijft ze wekelijks over haar ervaringen en als boegbeeld van de Tiny House movement in Nederland weet ze precies wat er speelt. Samen met Monique van Orden, vice-voorzitter van stichting Tiny House Nederland, helpt ze mensen op weg naar het realiseren van hun eigen Tiny House middels deze workshop.

De workshop is op 18 februari van 9.30 tot 16.30 uur, deelnamekosten zijn 75 euro.
Opgeven voor de workshop kan via haar website.