Corio Center: maand oktober in het teken van de strijd tegen borstkanker

Corio Center kleurt roze
Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Maar liefst 150 Limburgse bedrijven en instellingen doen mee aan de Limburgse Decolletés actie van het Kankeronderzoekfonds Limburg. De hele maand oktober staat tijdens deze actie in het teken van de strijd tegen borstkanker. De deelnemers gaan op een sympathieke manier geld inzamelen. De gehele opbrengst komt ten goede aan 2 onderzoeken van MaastrichtUMC+ naar borstkanker en de behandeling van deze ernstige ziekte.

Corio Center Heerlen pakt uit!

Vooral het Heerlense Corio Center pakt deze maand uit. Ruim 30 bedrijven van dit winkelcentrum doen mee aan de inzamelingsactie van het Kankeronderzoeksfonds Limburg. Zij verkopen een speciaal voor deze actie ontworpen tas. Corio Center kiest in de maand oktober voor de kleur roze en past, naast de decoratie met levensgrote roze rozen, roze smileys, vlaggen en banieren en een heuse roze roltrap, zelfs haar logo aan. Bovendien is er op 13 oktober een circusact van Circus Louis Knie in het winkelcentrum. Circusartiesten delen na het optreden in Corio Center, kortingsbonnen uit voor de voorstellingen in de tent op het Bekkerveld in Heerlen van 26 tot en met 30 oktober.
Harold Habets van Corio Center is opgetogen over de komende actiemaand: “Het aantal deelnemers geeft aan dat er sprake is van een grote saamhorigheid en is dit een mooi voorbeeld voor andere bedrijven.”

Speciale sms actie

Naast de deelnemende bedrijven kan er ook geld worden gedoneerd via een speciale sms actie. Mensen kunnen een sms sturen naar 4333 met de tekst “VOOR” met daarachter 2 x een smiley, en geven zo eenmalig 3 euro voor het borstkankeronderzoek. De SMS actie wordt ondersteund door Admirror spiegelreclame in 14 horecagelegenheden in Maastricht, Valkenburg, Meerssen, Heerlen, Beek, Gulpen en Simpelveld.

Organiseer zelf een actie

Daarnaast is het voor iedere Limburger mogelijk om zijn eigen actie te bedenken, net zoals dit bijvoorbeeld gebeurde tijdens Serious Request. Bak en verkoop koekjes of cupcakes, zamel statiegeldflessen in, organiseer een sponsorloop etc. Op ons actieplatform kun je jouw actie aanmelden https://actie.kankeronderzoekfondslimburg.nl
Uiteraard kan er ook geld worden gestopt in de speciale spaarpotjes bij de deelnemers.

Over borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende soort kanker.
In Nederland krijgen elk jaar ruim 14.000 vrouwen en zo’n 100 mannen de diagnose borstkanker. Maar liefst 1 op de 7 vrouwen krijgt vroeg of laat met deze ziekte te maken. De komende 10 jaar neemt het aantal nieuwe gevallen van kanker in ons land toe, als gevolg van de vergrijzing. De stijging zal in Limburg groter zijn, vanwege de vergrijzing in deze regio.
Kanker is een ziekte die zich vaak op oudere leeftijd manifesteert. Nieuwe behandelmethoden zijn van levensbelang. En daar is hoogwaardig medisch-wetenschappelijk onderzoek voor nodig. Onderzoekers in het MaastrichtUMC+ werken aan baanbrekende onderzoeksprojecten, waarvoor iedere euro is.

Reacties