Insectenhotels voor Volkstuinen In den Lemmender Brunssum

Foto: Stichting Volkstuinen in den Lemmender

Vandaag tijdens de goed bezochte Open dag van Stichting Volkstuinen In den Lemmender opende gedeputeerde Eric Geurts een nieuwe fruitboomgaard. Ter gelegenheid daarvan schonk hij de stichting 6 insectenhotels. De fruitboomgaard maakt samen met een gemeenschappelijke moestuin voor de buurt deel uit van de uitbreiding van het volkstuinencomplex. De uitbreiding kwam tot stand in samenwerking met het project Buitenring Parkstad Limburg.

Volkstuinencomplex

“In het ontwerp van de Buitenring is het gebied waarin het Volkstuinencomplex ligt gespaard. Door voor een bepaald soort op- en afrit te kiezen, konden we het volledige complex behouden. En dat was van groot belang voor de tuinders, maar ook voor de buurt”, licht gedeputeerde Eric Geurts toe.

De aannemerscombinatie heeft in samenwerking met de Stichting Volkstuinen In den Lemmender, gezorgd voor een uitbreiding van het gebied. De grond die uitgegraven is voor de Buitenring is niet afgevoerd, maar gebruikt voor de uitbreiding én voor de aanleg van een wandelgebied net buiten het volkstuinencomplex.

Nieuw wandelgebied

Eric Geurts: “De aannemer bespaarde hierdoor onder andere de transportkosten en kon zo met gesloten beurs een mooie bijdrage aan de buurt leveren. Het nieuw aangelegde wandelgebied is vrij toegankelijk en maakt het voor buurtbewoners, hondenbezitters en andere wandelaars extra aantrekkelijk om in de omgeving een wandeling te maken. Een aanpak die voor alle partijen gunstig uitpakte.”
De Open Dag van de Stichting Volkstuinen In den Lemmender, liet de buurtbewoners op een gezellige ontspannen manier kennis maken met het tuiniersleven. Er werden heerlijke gerechten aangeboden, gemaakt van producten uit de eigen tuinen. Er was gelegenheid om een leuke wandeling te maken langs alle goedverzorgde tuinen.

Reacties