Judovereniging Nippon Sport uit Heerlen naar andere locatie

Foto: JV Nippon Sport

Net nadat Judovereniging Nippon Sport uit Heerlen haar 50-jarig bestaan vierde moet de nog altijd actieve vereniging noodgedwongen verhuizen.

De gymzaal aan de Olmstraat waar de vereniging de afgelopen 40 jaar trainde om haar leden de talrijke houdgrepen, armklemmen en verwurgingen bij te brengen, valt ten prooi aan de slopershamer. En een directe oplossing voor het hierdoor ontstane huisvestingsprobleem was er niet omdat de gemeente Heerlen, in verband met de sloop van een aantal gymzalen, Nippon Sport geen nieuw onderkomen kon bieden. Gelukkig bood een oud-judoka op tijd uitkomst.

Dojo

Het enkele honderden meters verder aan de Terweijerweg 29 gelegen ‘Indoor Beach & Sport Centre’ van Ben Mesters heropent op 4 september aanstaande zijn deuren. Ben Mesters is in de judowereld geen onbekende, en hij weet als geen ander hoe belangrijk judo kan zijn. Met het hart op de juiste (judo) plaats bood hij judovereniging Nippon Sport de mogelijkheid om gebruik te maken van een eigen dojo (*) waarin met veel passie de Japanse sporten (Judo en Jiu Jitsu) kunnen worden beoefend.

Wens in vervulling

Met de eigen dojo gaat een lang gekoesterde wens in vervulling, een wens die 50 jaar geleden ontsproot bij oprichter Martin Poglajen die zelf in 1965 Europees kampioen was en zilver behaalde bij de wereldkampioenschappen in 1967.

Opening

Limburgs hoogst gegradueerde judoka Sensei Mart Pepels opent aanstaande zondag 4 september de dojo. Iedereen is welkom van 11.00 tot 16.00 uur om de nieuwe judozaal te komen bezoeken.
Van 11.00 tot 12.00 uur is L1 aanwezig voor opnames van de nieuwe locatie waar de vereniging nog eens 50 jaar actief hoopt te zijn.

judo trainingDe reguliere lessen in de nieuwe dojo zijn op maandagavond en zaterdagochtend.
Kijk voor meer informatie op de website van JV Nippon Sport.

* Een dojo is een ruimte waarin men Japanse zelfverdedigingskunsten of vechtsporten (be)oefent.
‘Do’ betekent weg, en ‘jo’ betekent plaats, waardoor het woord ‘dojo’ staat voor ‘de plaats waar men de weg leert’.