Slechte internet- en televisieverbinding door warmte

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Klanten van Ziggo op meerdere plaatsen in Nederland hadden afgelopen dagen te kampen met storingen in hun internetverbinding. Ook de komende dagen kunnen de problemen met internet- en televisieverbindingen aanhouden vanwege de warmte.

De eindversterkers voor het doorgeven van deze signalen staan in de grijze kasten langs de straat. In Nederland kennen wij tienduizenden van deze kasten met eindversterkers, en daarin kan de temperatuur op dit moment aardig oplopen vanwege de aanhoudende hitte. Door die hoge omgevingstemperatuur kunnen de eindversterkers minder goed gaan functioneren waardoor de verbindingen van mindere kwaliteit zijn.

Een oplossing is er volgens Ziggo wel. Extra koeling door ventilatoren in de kasten te plaatsen zou soelaas kunnen bieden, maar omdat niet exact duidelijk is wélke kasten slecht werken is het lastig om deze oplossing toe te passen. Nog afgezien van het kostenaspect.

Andere aanbieders gebruiken dezelfde kasten, maar van hen zijn nog berichten ontvangen dat ze problemen met de hitte hebben.

Reacties