Maand oktober ook dit jaar weer ‘Stoptober’

Foto: Stoptober

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, deden de afgelopen 2 jaar al 120.000 mensen mee aan Stoptober waarvan velen definitief gestopt zijn met roken.

Dit jaar gaat ook actrice, presentatrice en gelegenheidsrookster Wendy van Dijk de uitdaging aan. De campagne is haar op het lijf geschreven: “Natuurlijk wil ook ik dolgraag stoppen met die paar sigaretten die ik af en toe rook. Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken. Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden”.

80% Rokers wil stoppen met roken

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar eenvoudig is het niet. En wat is het juiste moment? Stoptober creëert dit moment, op 1 oktober, en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen 2 jaar maakten duidelijk dat het geheim van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptobers stoppers te bieden heeft. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Wie eenmaal door die lastige eerste fase heen is, heeft na 28 dagen 5 keer meer kans om blijvend te stoppen.

Lief en leed

De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast delen deelnemers lief en leed met elkaar op de Facebookpagina StoptoberNL. Dit jaar delen een aantal Stoptobervloggers dagelijks hun persoonlijke ervaringen op de website en via sociale kanalen. Stoppen met roken doe je samen!

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website. De bijbehorende gratis app kan vanaf 28 september worden gedownload. De 28 dagen niet roken-reis begint op 1 oktober 2016.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober, net als vorig jaar, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op een speciale webstite promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

 

Reacties