‘Zonnepanelenproject Parkstad’ ook in Heerlen

Foto: Flickr

Inwoners van Heerlen krijgen via het ‘Zonnepanelenproject Parkstad’ de kans om eenvoudig zonnepanelen aan te schaffen. Voor de deelnemers wordt alles geregeld: aanschaf en installatie van zonnepanelen op het dak, garantie, en het onderhoud gedurende een periode van 15 jaar. Inwoners kunnen hiertoe tegen een lage rente ook een lening afsluiten met de gemeente Heerlen. Een lening die in maximaal 15 jaar kan worden terugbetaald.
Op 26 januari start voor geïnteresseerde Heerlenaren een serie van 4 infoavonden.

Aflossing lager dan stroomrekening

Deelnemers lossen de lening in maximaal 15 jaar af, maar sneller of in één keer aflossen kan ook. In opdracht van de samenwerkende gemeenten voert Volta Limburg als serviceprovider het zonnepanelenproject uit. Iedereen kan deelnemen: particulieren, maar ook bedrijven en verenigingen met een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 ampère.

Buitengewone kans

Wethouder duurzaamheid van de gemeente Heerlen, Jordy Clemens: “Met dit project wordt de aanschaf van zonnepanelen betaalbaar, ook voor mensen met een klein inkomen. Het is een win-win voor iedereen: mensen kunnen zonder rompslomp overstappen op zonne-energie, besparen op hun stroomrekening en dragen bij aan een schoner milieu. Gemeente Heerlen heeft budget om circa 2200 huishoudens een lening te verstrekken voor dit doel. Iedereen die zonnepanelen wil, kan ik aanraden om gebruik te maken van deze kans!”

De infoavonden voor inwoners van Heerlen worden gehouden op:

  • 26 januari, Royal Theater (Stationsplein 3-5, 6411 NE Heerlen)
  • 16 februari, Broekland College (Polderstraat 4, 6431 LE Hoensbroek)
  • 16 maart, Corneliushuis Heerlerheide (Groeët Genhei 14, 6413 GN Heerlen)
  • 6 april A gene Bek (Tacitusstraat 130, 6417 TZ Heerlen).

Alle avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot omstreeks 22.30 uur.

Aanmelden

Voor een goede organisatie is het nodig dat u zich vooraf opgeeft voor een infoavond. Dit kan door een mailtje te sturen naar: [email protected], onder vermelding van het aantal personen en de voorkeurslocatie.
Mochten de infoavonden volgeboekt zijn, dan gaat gemeente Heerlen meer informatiebijeenkomsten organiseren.

Speciale infoavonden voor MKB en verenigingen

Er wordt achter de schermen aan een speciale infoavond voor bedrijven gewerkt. Ook wordt een infoavond voor verenigingen voorbereid. Voorwaarde om mee te kunnen doen aan het project is een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3×80 Ampère.