Tijdelijke huisvesting ‘stadskantoor-ambtenaren’ naar Putgraaf

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het College van B&W heeft besloten om het pand Putgraaf 188 – 200 aan te kopen voor de tijdelijke huisvesting van de ‘stadskantoor-ambtenaren’. De begane grond en entree van dit gebouw hebben onlangs nog een grondige revitalisatie ondergaan.
Nadat de ambtenaren over twee tot drie jaar weer zijn terugverhuisd naar het nieuwe stadskantoor aan de Geleenstraat is het de bedoeling het pand aan de Putgraaf te slopen.

Omdat het plan er ligt om het nieuwe stadskantoor op de huidige locatie van het stadskantoor in de Geleenstraat te bouwen, moeten de daar werkzame ambtenaren gedurende deze verbouwing voor een periode van 2 tot 3 jaar elders worden ondergebracht. In het afwegingsproces heeft B&W besloten om bij de keuze voor de locatie hierbij opnieuw een koppeling te maken met het ‘Urban Heerlen’ programma: door het gebouw na afloop te slopen verdwijnt er overtollige kantoorruimte uit het centrum van Heerlen.

Urban Heerlen en begroting

De twee belangrijkste kaders bij de zoektocht naar een passende locatie zijn de begroting en het programma ‘Urban Heerlen’.
De aankoop van het pand Putgraaf 188 – 200 past binnen beide.

  • De aankoopprijs en de kosten voor het geschikt maken voor tijdelijk gebruik vallen binnen de marges in de begroting.
  • Met het slopen van het pand aan de Putgraaf onttrekt de gemeente 6.000 m² kantoorruimte aan de Heerlense binnenstad en stelt daarmee zelf een stevige daad binnen het kader van het programma ‘Urban Heerlen’.

Planning en procedure

Het College van B&W heeft de gemeenteraad een zienswijze gevraagd omtrent haar besluit. De behandeling kan mogelijk in januari 2017 in de raad plaatsvinden.

Verhuizing eind 2017

Eind 2017 moet er verhuisd kunnen worden naar de tijdelijke huisvesting. Verwacht wordt dat het pand in februari 2017 beschikbaar is. De exacte koopdatum wordt nog bepaald. Vervolgens worden nog enige aanpassingen doorgevoerd in het pand.

Lees ook: