Werkzaamheden Akerstraat-Noord in Hoensbroek van start

Foto: Gemeente Heerlen

Volgende week beginnen de werkzaamheden aan de Akerstraat-Noord. De straat gaat grondig op de schop. De riolering wordt vervangen, en er komt nieuw asfalt. De fietspaden komen vrijliggend langs de rijweg te liggen, en de indeling van de parkeergelegenheid wordt aangepast.

Werkuitvoering in fases

De werkzaamheden worden per straatkant aangepakt. Te beginnen met de westkant van de Akerstraat-Noord, ter hoogte van het Bertus Aafjeshofje. Vanuit hieruit werkt de aannemer dan naar het zuiden toe. Zodra deze kant klaar is begint de aannemer aan de andere kant van de straat, opnieuw van noord naar zuid.
Daarna wordt alvast de fietstunnel aangelegd die deel uitmaakt van het toekomstige fietspad langs de mijnspoorroute.
Tijdens de laatste fase krijgt de straat een nieuwe laag asfalt en de juiste markeringen.

Akerstraat-NoordBereikbaarheid

Gedurende de gehele werkzaamheden wordt het verkeer in noordelijke richting, van de Emmaweg richting Amstenrade, omgeleid. Verkeer richting Sittard gaat via de Emmaweg naar de N 276. Het overige verkeer wordt via de Kouvenderstraat naar de Randweg geleid.
Voor het verkeer in zuidelijke richting, naar Heerlen, blijft telkens een rijbaan open. Fietsverkeer kan gedurende bijna de gehele werkzaamheden in beide richtingen plaatsvinden, alleen tijdens de laatste fase wordt voor het asfalteren de straat in zijn geheel afgezet.

De aannemer doet zijn uiterste best om woningen, winkels en bedrijven zo veel mogelijk bereikbaar te houden voor alle verkeer. Maar het is onvermijdelijk dat er enkele periodes van meerdaagse onbereikbaarheid voor auto’s en vrachtwagens zullen zijn. Te voet of per fiets blijven woningen, winkels en bedrijven altijd bereikbaar.

Direct omwonenden ontvangen van de aannemer voordat de werkzaamheden voor hun deur starten informatie over de planning en bereikbaarheid in bepaalde periodes. In de tussentijd is de gemeente bereikbaar voor alle vragen, via telefoonnummer 14 045.

Onvoorziene omstandigheden

Deze werkzaamheden brengen overlast met zich mee. Ondanks alle inspanningen om alles volgens plan te laten verlopen, kan bijvoorbeeld het (winterse) weer van invloed zijn op de planning van de werkzaamheden. In dat geval worden de betrokkenen geïnformeerd over de gevolgen daarvan voor de planning.

Reacties