Plaatsen beschikbaar voor publiek op groots archeologiecongres in Heerlen

Replica Sarcofaag van Simpelveld
Foto: Wikimedia

Er is een (beperkt) aantal gratis plaatsen beschikbaar voor het publiek op de Reuvensdagen, het grootste archeologiecongres van Nederland dat dit jaar in Heerlen wordt gehouden. Er zijn gratis plaatsen op een congresmiddag op 4 november en bij de excursies op 5 november: wees er snel bij en geef u op!

Van donderdag 3 tot en met vrijdag 4 november worden ‘De Reuvensdagen’, het grootste archeologische congres van Nederland, gehouden in het Parkstad Limburg Theater. Op zaterdag 5 november is er een excursie in het Thermenmuseum en in Slot Schaesberg (Landgraaf). Er worden honderden archeologen verwacht.

Het congres wordt georganiseerd door stichting Reuvens, in samenwerking met Heerlen als gastgemeente. Om het publiek de kans te geven hier ook bij aanwezig te zijn, heeft de gemeente een aantal (gratis) plaatsen gereserveerd voor zowel een congresmiddag alsook de excursies op zaterdag! Wilt u hierbij zijn? Meld u zich dan snel aan bij gemeente Heerlen.

Er zijn gratis plaatsen beschikbaar voor:

Vrijdag 4 november, middaggedeelte in het Parkstad Limburg Theater Heerlen

Tussen 13.45 en 18.00 uur wordt onder meer de publiekswinnaar bekendgemaakt van het mooiste topstuk uit de expo ‘Tussen scherf en schat’, de prijs wordt uitgereikt door gedeputeerde Hans Teunissen. Dit wordt voorafgegaan door een spraakmakende lezingenreeks, voorgezeten door wethouder Jordy Clemens, over 3 IBA-projecten waarbij archeologie een belangrijke rol speelt. De middag wordt informeel afgesloten met een drankje terwijl u ook een bezoek kunt brengen aan een archeologische markt en een boekenwinkel, gespecialiseerd in archeologie en geschiedenis. Een unieke ervaring!

Zaterdag 5 november, excursieprogramma:

  • Excursie naar het Thermenmuseum, met presentatie door onder andere conservator Karen Jeneson over het onderzoek naar het badhuis, en een bezoek aan het Romeinse badhuis of museum, van 10.00 tot 12.45 uur.
  • Excursie naar Slot Schaesberg, met presentatie door onder andere de regioarcheoloog van Parkstad Hilde Vanneste over het archeologische en bouwhistorische onderzoek en rondleiding, van 9.30 tot 13.00 uur.

Wethouder Erfgoed, Jordy Clemens: “Archeologie staat hoog op onze agenda. Dat zie je niet alleen aan de komst van dit archeologisch congres naar Heerlen, maar ook aan de onderzoeken en opgravingen die nu gaande zijn, en aan de komst van het Limburgs archeologisch depot naar Heerlen. Voor mij staat daarbij voorop dat ook onze inwoners betrokken worden en dat iedereen de kans krijgt om onze rijke geschiedenis te leren kennen.”

Aanmelding

Zowel de congresplaatsen als de excursieplaatsen zijn geheel gratis, maar wel beperkt.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot en met 31 oktober, door een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen naar telefoonnummer 14045.
Wees er snel bij: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Reacties