Ophalen snoei- en tuinafval in Hoensbroek en Heerlen

Foto: Flickr

Aan het weer merken we het pas sinds enkele dagen, maar we zijn inmiddels toch al een eindje opgeschoten in de herfst. Voor veel mensen de tijd om de tuin aan te pakken. Winterklaar maken. Flink snoeien dus, en er de hark nog een fors doorhalen.

Speciaal voor al deze onuitputtelijke tuiniers zijn er in Heerlen en Hoensbroek gratis ophaalrondes voor snoeiafval. Reinigingsdiensten Rd4 haalt het snoeiafval gratis op via speciale ophaalrondes in de maanden september, oktober en/of november.

Raadpleeg daarvoor de Rd4-afvalkalender; deze is ook online beschikbaar via de Rd4-afvalapp (Apple/Android) en via www.rd4.nl.

Wilt u snoeiafval meegeven, dan moet u zich hiervoor vooraf aanmelden. Minimaal 2 werkdagen (maandag tot en met vrijdag) vóór de geplande inzameldag kan dit via Mijn Rd4 (www.rd4.nl) of door te bellen met het Rd4-Servicepunt (045) 5437100. Als de route namelijk al is volgeboekt kan het zijn dat er een andere dag wordt aangewezen.

Aanbiedregels

  • U mag maximaal 3 kubieke meter (m3) snoeiafval per keer gratis aanbieden.
  • Het snoeiafval dient op de ophaaldag uiterlijk om 7.00 uur zichtbaar op straat te worden aangeboden.
  • Géén hout dikker dan 10 cm.
  • Stammen, stronken en wortels worden niet geaccepteerd.
  • Losse takken dienen stevig te worden gebundeld, niet verpakt in zakken of dozen.
  • Bundels mogen niet zwaarder zijn dan 25 kg en niet langer zijn dan 150 cm.
  • Ander afval zoals bielzen, graszoden, hekjes of tuinmeubelen wordt niet meegenomen.

Zelf wegbrengen

U kunt uw snoei- en tuinafval ook naar een van de Rd4-milieuparken brengen, waar het gratis wordt geaccepteerd. Neem wel uw Rd4-afvalpas 2016 en legitimatiebewijs mee!

Reacties

Cookieinstellingen