Kick-off prijsvraag voor studenten: beste duurzame idee voor Heerlen!

Foto: CC0 Public Domain

Maandag 10 oktober is de ‘Dag van de Duurzaamheid’. Op die dag is de kick-off van de duurzaamheidsprijsvraag voor studenten van Arcus College (MBO) en Zuyd Hogeschool (HBO). Met deze prijsvraag krijgen studenten de kans duurzame ideeën te presenteren en € 500,- te winnen. Naast deze hoofdprijs is er een budget van maximaal € 9.500,- voor de realisatie en/of uitwerken van het beste duurzame idee.

Er wordt per school een prijsvraag uitgeloofd. Het gaat om vernieuwende duurzame oplossingen of innovaties. Alles wat de leefomgeving groener, schoner, energie-efficiënter of prettig qua geluid maakt, valt onder het begrip duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld: minder zwerfvuil, duurzame energie, gebouwisolatie, schonere leefomgeving of minder verspilling.

Meedoen

Studenten kunnen alleen of in een groep meedoen. Tot 20 januari 2017 kunnen zij een idee uitwerken en een plan indienen. Daarna volgt een eerste selectie. Degene die doorgaat naar de tweede ronde, kan zijn/haar idee presenteren op 16 februari 2017, voor een jury. Klik hier voor meer (de site is open vanaf 10 oktober 2016).

Organisatie

De prijsvraag is een initiatief van gemeente Heerlen en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Arcus College en Zuyd Hogeschool. Studenten van Arcus College, opleiding Creatieve Industrie, hebben de communicatiecampagne en het kick-off event voor de duurzaamheidswedstrijd verzorgd.

Eigen stempel zetten

Wethouder duurzaamheid, Jordy Clemens: “Met deze prijsvraag willen wij studenten de kans geven om een eigen stempel te zetten op het duurzamer maken van onze stad. Ook proberen wij op deze manier de bewustwording onder jongeren te stimuleren, want juist voor hun toekomst is duurzaamheid belangrijk.”

Reacties