Bewonersavond spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Onlangs kwam er budget voor het verdubbelen van het bestaande spoor tussen Heerlen en Landgraaf. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Parkstad Limburg en de Provincie Limburg maakten geld vrij voor het gemakkelijker en sneller kunnen reizen tussen Aken, Heerlen, Maastricht en zelfs Luik.
Om de omgeving over dat ‘grensoverschrijdend treinreizen’ meer informatie te geven en mogelijke vragen te beantwoorden komt er aanstaande dinsdag een informatieavond in Landgraaf.

Informatieavond

Op 27 september is iedereen van harte uitgenodigd voor een startbijeenkomst. Diverse betrokken partijen zullen aanwezig zijn: gedeputeerde Patrick van der Broeck (Provincie Limburg), wethouder Kelly Regterschot (gemeente Landgraaf), wethouder Nico Aarts (gemeente Heerlen) en Inés Plasmans (regiodirecteur ProRail Zuid) gaan in gesprek met de omgeving.
Het doel van deze avond is de omgeving mee te nemen in het huidige onderzoek en de werkzaamheden die in de komende jaren worden uitgevoerd.

  • Datum: 27 september 2016
  • Locatie: Het Streeperkruis, Streeperstraat 66 te Landgraaf
  • Tijd: 19.00 uur tot 21.00 uur (zaal is open vanaf 18.30 uur)

Onderzoek

Afgelopen jaar is onder andere gestart met een verkennend onderzoek (planuitwerking) naar hoe de spoorlijn tussen Heerlen en Aken verdubbeld zou kunnen worden. Daarin wordt onder andere gekeken naar de technische en ruimtelijke inpassing van het spoor als ook de effecten voor de omgeving.

Reacties