Paviljoen LVK Heerlen 2017 op Schouwburgplein, niet op het Bekkerveld

Foto: Heerlen.Nieuws.nl/LVK

De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer op vrijdag 10 februari 2017 vindt plaats in een paviljoen op het Burgemeester van Grunsvenplein in het centrum van Heerlen, en niet zoals in eerste instantie de bedoeling was op stadspark Bekkerveld.

Garderezjiment d’r Kuëb va Heële

Het LVK wordt georganiseerd door Stichting LVK Heerlen onder auspiciën van de Heëlesje Vasteloavesvereniging de Winkbülle. Direct nadat bekend werd dat Heerlen de finale van het LVK mocht organiseren meldde het ‘Garderezjiment d’r Kuëb va Heële’ dat zij in hetzelfde weekend het Euregionaal Gardetreffen organiseren en plannen hadden voor een paviljoen op het plein voor het Parkstad Limburg Theater.

Betere bereikbaarheid

Na overleg met alle instanties is toen besloten om het LVK te verplaatsen van het Bekkerveld naar het centrum van Heerlen in een paviljoen op het Burgemeester van Grunsvenplein, pal voor de Heerlense schouwburg. Niet alleen is de bereikbaarheid (ook per openbaar vervoer) van deze locatie een stuk beter, ook is er in de omgeving van het theater meer parkeergelegenheid en biedt de harde ondergrond van het terrein meer zekerheden bij alle mogelijke weersomstandigheden.

De finale van het LVK vindt dan plaats op vrijdag 10 februari 2017, en op zondag 12 februari organiseert het ‘Garderezjiment d’r Kuëb va Heële’ het Euregionaal Gardetreffen in hetzelfde paviljoen.
Voor de tussenliggende zaterdag wordt nog naar een passende invulling gezocht.

Reacties