Minister Kamp opent maandag Brightlands Smart Services Campus in Heerlen

Foto: Brightlands Smart Services Campus

Op 12 september 2016 opent de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen officieel zijn deuren. Gasten zijn onder andere Henk Kamp, Minister van Economische Zaken, Z.K.H. Prins Constantijn, special envoy Startup Delta, Ralf Krewinkel, burgemeester van de Gemeente Heerlen en Ger Koopmans, plaatsvervangend Commissaris van de Koning in de Provincie Limburg.

Naast het officiële gedeelte bestaat het openingsprogramma uit een aantal masterclasses en een Innofair ‘Go Smart’ waar 40 organisaties zich presenteren rond data en smart services. Deze activiteiten zijn voor geïnteresseerden vrij toegankelijk.

Bijdragen aan oplossing van economische en maatschappelijke vraagstukken

De campus maakt een vliegende start en die krijgt op 12 september een vervolg met onder andere de bekendmaking van nieuwe initiatieven en partijen die zich op de campus zullen vestigen. Een jaar geleden presenteerden APG, Provincie Limburg en Maastricht University de komst van dit Brightlands initiatief.

In een tijdperk van steeds verdergaande digitalisering leveren smart services op basis van data-analyse belangrijke bijdragen voor het oplossen van economische en maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aan onderwerpen als financiële services, data security, gezondheid, klimaatverandering, burgerparticipatie en educatie. De Brightlands Smart Services Campus is geïnitieerd om in het licht hiervan kennis, talent en ondernemerschap in de regio te binden en verbinden: van data naar diensten om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Grote en kleine bedrijven, wetenschappelijke instituten vormen samen met startups en andere organisaties, de start van een open smart services community. Een community die in verbinding staat met kennis vanuit andere vakgebieden zoals nieuwe materialen, duurzame technologieën, voeding en gezondheid. Daarin schuilt ook de kracht van Brightlands.

Reacties