MS Mode door rechter failliet verklaard

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De Nederlandse delen van dameskledingketen MS Mode zijn donderdag door de rechter failliet verklaard. Dat heeft een woordvoerster van de rechtbank in Amsterdam bevestigd.

Bewindvoerder Frits Kemp liet eerder op de dag aan Het Financieele Dagblad weten dat de 130 Nederlandse filialen van de keten voorlopig ook niet meer opengaan. Hierover werd afgelopen dagen nog uitgebreid onderhandeld met de bank. Maar het is de bewindvoerders niet gelukt om tot een overeenstemming te komen over het verdelen van de kosten.

Dat MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, faillissement moest aanvragen heeft volgens de bewindvoerders een technische achtergrond. De salarissen moesten betaald worden en er was geen geld meer. Nu neemt uitkeringsinstantie UWV dat over.

Of er nog een doorstart in zit voor MS Mode is echter hoogst onzeker, nu duidelijk is dat de winkels dicht moeten. Ook de webshop van MS Mode is niet meer bereikbaar. Het stilleggen van een failliet bedrijf maakt het voor potentiƫle kopers doorgaans minder aantrekkelijk om nog met die onderneming verder te gaan.

Moeilijke marktomstandigheden

Net als vele andere winkelconcerns ging MS Mode de laatste tijd gebukt onder de moeilijke marktomstandigheden. Ook speelde de zachte winter MS Mode niet in de kaart: een deel van de wintercollectie moest tegen lagere prijzen aan de vrouw gebracht worden. Een tegenvaller die MS Mode niet kon opvangen, ondanks de winst die vorig jaar nog werd geboekt.

Reacties