Nieuw: Fiets Event Parkstad Limburg op 9 juli

Foto: VVV Zuid-Limburg

De ANWB, Provincie Limburg, regio Parkstad Limburg en VVV Zuid-Limburg organiseren aanstaande zaterdag 9 juli een nieuw fietsevenement. Deelnemers kunnen tijdens het event genieten van de nieuw uitgebrachte kastelenroute (33km) van Parkstad Limburg en tevens het nieuwe fietsknooppunt in en om het centrum van Heerlen ontdekken. De kastelenroute is onderdeel van een drietal andere nieuwe fietsroutes door Parkstad Limburg.

Naast een fietstocht langs verschillende kastelen kunnen deelnemers op 9 juli meteen meer leren over de kastelen, de landgoederen en kennismaken met de verschillende fietsprojecten van de ANWB.

Parkstad Limburg Fiets Event

Fiets komende zaterdag 9 juli langs de majestueuze kastelen en burchten in Parkstad Limburg. Ontdek deze regio per fiets en Parkstad Limburg zal u verrassen!
Startpunt is Kasteel Hoensbroek (Klinkertstraat 118 te Hoensbroek), waar ook de aftrap plaatsvindt van de 4 nieuwe fietsroutes die in Parkstad Limburg zijn uitgezet.
Het Fiets Event Parkstad Limburg is tevens onderdeel van de ANWB Fan van Fietsdagen. Hierdoor geniet je van een prachtige fietstocht en je leert ook meer over fietsen. Er zijn volop activiteiten bij de kastelen en je kunt kennismaken met verschillende ANWB fietsprojecten. Op de binnenplaats van het Kasteel Hoensbroek is er een kleine fietsbeurs. Fietsenmetgemak.nl is daarbij ook van de partij. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van E-bikes, met merken als Kalkhoff, Qwic en Victoria. Tijdens deze dag kunnen E-bikes ook getest en uitgeprobeerd worden. Ook als je niet deelneemt aan de fietsdag! Voor de eerste 200 aanwezigen op 9 juli is er zelfs een gratis goodybag.

Vier nieuwe fietsroutes in Parkstad Limburg

Daarnaast worden op deze dag nog 3 andere (nieuwe) fietsroutes door Parkstad Limburg gepresenteerd. Naast de Kastelenroute is er ook een Groenroute, een Heuvelroute en een Grensroute gerealiseerd. De routes zijn uitgezet met gebruik van het fietsknooppuntennetwerk en een informatieve plattegrond met bezienswaardigheden en culinaire pauzes.
Al met al laten de 4 routes je de bijzondere plekjes van Parkstad Limburg zien. Als je de routes fietst dan blijkt dat Parkstad Limburg niet voor niets ‘Beste Reisbestemming ter Wereld’ is geworden in 2016. De routes zijn vanaf 9 juli gratis verkrijgbaar op diverse informatiepunten, horecagelegenheden en natuurlijk de VVV Zuid-Limburg Winkels in Heerlen, Sittard, Vaals, Valkenburg en Gulpen.

Aanmelden Parkstad Limburg Fiets Event

Aanmelden voor het Parkstad Limburg Fiets Event is gratis en kan via www.anwb.nl/fanvanfietsen. Voor de eerste 200 aanwezigen op 9 juli is er een gratis goodybag. Fietsen is mogelijk van 10.00 – 17.00 uur. Vertrek vanaf Kasteel Hoensbroek (Klinkertstraat 118 te Hoensbroek) is mogelijk tot 14.00 uur.

Meer informatie: www.vvvzuidlimburg.nl/agenda en www.anwb.nl/fanvanfietsen.

Reacties