IBA Festival 2016 komend weekend in ‘Columbus Earth Theater’ Kerkrade

Foto: IBA Parkstad

Bekijk morgen 25 juni en zondag 26 juni de toekomst van Parkstad vanuit een nieuw perspectief in het Columbus earth theater in Kerkrade. IBA Parkstad nodigt iedereen daar uit om tijdens het festival kennis te maken met de projecten die de komende jaren in regio Parkstad van de grond moeten komen, en nu dus in de startblokken staan.

De komende jaren wordt er stevig gebouwd, krijgen leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming en gaat de prachtige natuur van Parkstad een belangrijke rol spelen. Hoe dat allemaal in z’n werk gaat, dat kun je ervaren in Columbus earth theater.

Er zijn activiteiten gepland voor jong en oud. De toegang tot de Parkstad-ervaring in Columbus earth theater is gratis. Voor Cube design museum, Continium discovery center en de andere ervaringen in Columbus earth theater zijn toegangskaartjes met IBA-voordeel te verkrijgen.

IBA zoekt naar innovatieve, toekomstgerichte projecten die duurzaam van betekenis zijn voor de ontwikkeling van een stad of gebied. IBA bouwt zelf niet, maar regelt processen. Het legt de basis voor een nieuwe oriƫntatie op de toekomst waarin maatschappelijke veranderingen worden aangejaagd. Simpel gesteld, IBA draagt bij aan de verbetering van een stad of regio. IBA geeft een Aufschwung. In 2020 eindigt de IBA-periode met een tentoonstelling van de gerealiseerde projecten.

IBA Planning

IBA staat voor Internationale Bau Ausstellung. Het fenomeen IBA is in Duitsland ontstaan en uitgegroeid tot een creatieve aanpak met een bewezen economische impuls voor betreffende gebieden. Met als tastbaar resultaat een fysieke verandering in het gebied. Maar minstens zo belangrijk: een cultuuromslag in denken en werken in en waardering voor het gebied. Een hernieuwde trots, die uitnodigt om te investeren.

Succesvolle buitenlandse IBA’s zoals IBA Emscherpark, IBA Sachsen-Anhalt, IBA Hamburg en de IBA’s in Berlijn bewijzen dat een IBA gebieden daadwerkelijk op de kaart kan zetten. IBA Parkstad is de eerste niet-Duitse IBA.

De Parkstadgemeenten (Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld, Nuth en Onderbanken) en de Provincie Limburg hebben in oktober 2013 besloten een IBA van start te laten gaan. Sinds juli 2014 is de organisatie en uitvoering daarvan in handen van de IBA Parkstad B.V.

Reacties

Cookieinstellingen