Begrip en hulp gevraagd bij opruimwerk na het noodweer

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De gemeente Heerlen laat weten dat medewerkers hard aan het werk zijn om de grootste overlast van het noodweer van gisteravond en vannacht weg te nemen, en vraagt begrip voor het feit dat het niet mogelijk is om alles in één keer op te ruimen.

Ook de komende week zal hier en daar nog sprake zijn van vervuilde wegen, bergen snoeihout en omgevallen bomen op plaatsen waar ze niet direct gevaar opleveren. Waar het mogelijk is wordt de inwoners gevraagd om te helpen met bijvoorbeeld het vrijmaken van straatputroosters, zodat regenwater zo snel mogelijk in het riool terecht komt.

De medewerkers van de gemeente worden geholpen door personeel van enkele aannemers en door mensen van Werk voor Heerlen.

Loshangende/afgebroken takken en omgevallen bomen op wegen en voetpaden worden weggehaald, zodat burgers hun woningen kunnen bereiken en het verkeer vrije doorgang heeft. Veegmachines en een kolkenzuiger vegen de straten en maken de putten leeg op plaatsen waar de meeste vervuiling van blad en modder is.

In het centrum van Hoensbroek, in de Kouvenderstraat en op de markt, worden extra reinigingsvoertuigen ingezet om ondernemers bij te staan.

Aan de Dudoklaan (Zeswegen) is een talud van de spoorlijn weggespoeld. Groot materieel is aan het werk om de modder van het wegdek te verwijderen.

De wachtdienst voor calamiteiten is voor vanavond en vannacht opgeschaald om eventuele nieuwe calamiteiten op tijd aan te kunnen pakken.

Reacties