Eerste tropische dag eindigt met flink onweer

Foto: Wikimedia

De eerste tropische dag in Limburg – het werd vandaag lokaal 33 graden – kreeg vanavond een enorme ontlading in de vorm van stevig onweer met heel veel neerslag. Op tal van plaatsen in regio Parkstad kwam het hemelwater met bakken uit de lucht; de Welterlaan in Heerlen veranderde in korte tijd in een snel stromende beek. Ook het verkeer kreeg het zwaar te verduren door talloze ondergelopen weggedeelten en afgewaaide takken.

Het KNMI had voor donderdagavond opnieuw code oranje afgekondigd. In de provincies Limburg, Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland bestaat in de loop van de avond en komende nacht opnieuw kans op zware onweersbuien met veel bliksemontladingen.

Momenteel trekken vanuit België zware onweersbuien over de regio Parkstad, het zuiden en het oosten van het land. Hierbij kunnen zware windstoten, hagel en veel neerslag in korte tijd voorkomen. De buien trekken later vanavond en vannacht naar het noorden weg en nemen langzaam in activiteit af.

Vrijdag wordt het ongeveer 25 graden en kan af en toe een bui vallen. Zaterdag wordt het een stuk frisser, ongeveer 20 graden, en is er meer kans op regen.

Reacties