Reusachtig kunstwerk aan de zuidgevel van het Glaspaleis

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Met een reusachtig kunstwerk buiten aan de zuidgevel van het Glaspaleis en een installatie in de vitrine aan de noordzijde van  SCHUNCK* brengt kunstenaar Frank Havermans het heden en verleden van Heerlen samen. Beide kunstwerken zijn bijna drie maanden lang in Heerlen te zien, van 17 augustus tot en met 12 november 2017.

Excentriek en futuristisch

Niet eerder is er zo groots ingegrepen in de architectuur van het Glaspaleis. Vanaf 18 augustus tot 12 november biedt de zuidgevel van SCHUNCK*, aan de kant van het Pancratiusplein, plaats aan een speciaal voor het gebouw ontworpen kunstwerk door beeldend kunstenaar Frank Havermans.
De in 1967 in Breda geboren kunstenaar legde afgelopen dagen ter plaatse de laatste hand aan zijn installatie die hij in zijn werkplaats in Heeswijk heeft voorbereid. Hoe het werk er precies ging uitzien was vooraf niet helemaal bekend! Het werk met een omvang van 11 bij 11 meter is in delen op transport gegaan naar Heerlen om daar ter plekke in elkaar te worden gezet. Met behulp van een hoogwerker werd het kunstwerk vandaag aan de zuidgevel van het Glaspaleis bevestigd.

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Stedelijke identiteit

Voor SCHUNCK* liet Havermans zich inspireren door het mijnverleden en de architectuur van het Glaspaleis die in zijn werk samenkomen met het heden van de stad.
Met een sterk gevoel voor beleving en stedelijke dynamiek combineert Havermans architectuur met sculptuur. Zijn interventies in de publieke ruimte creëren een bijzondere ruimtelijke en esthetische ervaring die de voorbijgangers een spannende dialoog met hun omgeving opwekken. Havermans: “Ik hoop dat, al is het maar een korte en tijdelijke tussenlaag in de geschiedenis van de stad, mijn werk kan bijdragen aan het nadenken over de identiteit van de stad.”

KAPKARTOFUD Noordvitrine

Frank Havermans staat bekend om zijn bevreemdende en futuristische ontwerpen van Hong Kong tot op de Amsterdamse Zuid As.
Voor SCHUNCK* ontwierp Havermans ook nog een tweede nieuwe installatie, met de even zo geheimzinnige naam KAPKARTOFUD. Deze installatie laat een nieuwe visie op architectuurbedrijven zien. Deze is gelijktijdig te zien in de 30 meter lange vitrine van SCHUNCK* aan de noordzijde van het Glaspaleis.

  • De werken zijn gratis en 24/7 te bekijken.
  • De feestelijke publieke opening vindt plaats op donderdag 17 augustus om 18.00 uur.

Reacties