Tweede obstakelrun door Heerlen, voor het eerst onder de naam ‘HeerlenStormt’

Vanmiddag stormde het in de binnenstad van Heerlen. Wat fysieke krachtsinspanning en het betere benenwerk betrof althans. Zeker niet qua weer, want de weersomstandigheden waren de ruim 400 deelnemers aan de hindernisloop door Heerlen uitermate gunstig gestemd. Een parmantig zonnetje, en de hele dag geen neerslag.

Uiteenlopende hindernissen

Toch kwamen de (meeste) deelnemers aan deze editie, voor het eerst onder de naam ‘HeerlenStormt’, niet met een droog pak over de finish op het Pancratiusplein waarvan zij ook allen vertrokken waren. Want tijdens de vele kilometers die al rennend werden afgelegd (er waren parcoursen van diverse lengtes uitgezet) moesten ook talrijke en de meest uiteenlopende hindernissen overwonnen worden. Waterglijbanen, stapels autobanden, modderbaden, klauter- en klimhindernissen, niets hadden de organisatoren nagelaten om het de deelnemers zo lastig mogelijk te maken.
Daarbij moesten de deelnemers ook dóór enkele gebouwen, zoals de NIEUWE NOR en het Thermenmuseum.
En via de ingang van Berden aan de Honigmannstraat gingen de meest dapperen naar de derde verdieping van het warenhuis om vervolgens via een mega-waterschans in een waterbak op de begane grond terug te keren.

Modderbaden

Terwijl de lange route tot aan kasteel Terworm voerde waar een gedeelte van het parcours door de slotgracht voerde, waren voornamelijk in het centrum van Heerlen tal van hindernissen opgeworpen. Daarbij waren vooral de modderbaden en de waterglijbaan op het Pancratiusplein bij het publiek in trek, dat de strapatsen van de deelnemers onder het genot van een hapje en drankje vanaf de drukbezette en in de zon badende terrassen genoegzaam kon gadeslaan.